News

Un autobuz al liniei 335 a lovit mortal un pieton, în cartierul Titan. Şoferul a fost prins abia la Aviatorilor şi susţine că nu şi-a dat seama de accident

Un accident mortal a avut loc în Duminica Paştelui, în Bucureşti. Un autobuz a lovit un pieton, dar şoferul a mai mers 17 staţii până a fost oprit de poliţie.
16.04.2023 | 14:35
Un autobuz al liniei 335 a lovit mortal un pieton in cartierul Titan Soferul a fost prins abia la Aviatorilor si sustine ca nu sia dat seama de accident
Autobuz al liniei 335 implicat într-un accident mortal în cartierul Titan
ADVERTISEMENT

Un grav accident a avut loc duminică dimineaţă în sectorul 3 al Capitalei, în zona intersecţiei dintre Bulevadrul Nicolae Grigorescu şi Strada Constantin Brâncuşi. Un pieton a fost lovit mortal de un autobuz al liniei 335, dar şoferul şi-a continuat drumul, fiind oprit abia după 17 staţii.

Şoferul de autobuz a fost oprit de poliţişti în zona Aviatorilor

Accidentul s-a petrecut pe sensul de mers dinspre Titan spre Băneasa, iar poliţiştii au oprit autobuzul abia în zona Aviatorilor, aproape de Arcul de Triumf. Tras pe dreapta, şoferul le-a spus oamenilor legii că nu şi-a dat seama că ar fi lovit pe cineva.

ADVERTISEMENT

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, dar rezultatul a fost negativ. Ulterior el a fost dus la INML, pentru a i se recolta probe biologice. Până la finalizarea investigaţiei el nu va mai avea dreptul să-şi exercite meseria de şofer de autobuz.

La câteva ore de la producerea accidentului, STB a remis un comunicat în care confirmă faptele, precizând că până la momentul transmiterii acestuia nu a putut lua legătura cu şoferul, care se afla încă la Institutul de Medicină Legală.

ADVERTISEMENT

“Poliţia Rutieră investighează un accident mortal pe Bd. Grigorescu, la staţia Brâncuşi, sens Băneasa. E implicat un autobuz articulat din linia 335. La Piata Charles de Gaulle, a fost interceptat şi este cercetat şoferul autobuzului 6828, linia 335, autobaza Titan.

Cazul rămâne în cercetare. Din aceasta cauza timp de 105 minute (06:20-08:05) autobuzele liniilor 101, 243, 335 au circulat deviat pana la terminarea măsurătorilor. Mai multe detalii putem furniza după finalizarea cercetărilor”, a transmis STB.

ADVERTISEMENT

Autobuzul implicat în accidentul de duminică dimineaţa se află în momentul de faţă garat la autobaza Titan, iar şoferul nu va mai conduce până la finalizarea cercetărilor, mai arată reprezentanţii Societăţii de Transport Bucureşti.

“Conducere societăţii se implică în cercetarea administrativă a evenimentului, iar înregistrările video de pe autobuz sunt puse la dispoziţia Poliției Rutiere. Regretăm cele întâmplate şi transmitem condoleanțe familiei persoanei decedate”, se mai arată în comunicatul oficial.

ADVERTISEMENT

La rândul ei, Poliţia a transmis un comunicat în care precizează: “În această dimineață, în jurul orei 06:02, a fost înregistrat un accident de circulație pe bd. Nicolae Grigorescu. Conducătorului unui autobuz din cadrul STB a surprins și accidentat un pieton. În urma accidentului pietonul a decedat. Conducătorul autovehiculului a fost testat cu ambele aparate, rezultatele fiind 0, respectiv negativ”.

ADVERTISEMENT