News

Un avion care zbura din Anglia în România, forțat să aterizeze de urgență la Praga. Ce s-a întâmplat la bord

O femeie a născut în avion, în timpul unui zbor din Anglia în România. Avionul a aterizat de urgență la Praga, pentru ca fătul să fie transportat la spital.
30.12.2022 | 23:01
Un avion care zbura din Anglia in Romania fortat sa aterizeze de urgenta la Praga Ce sa intamplat la bord
O femeie gravidă a făcut un avion să aterizeze de urgență la Praga. Foto: India Today
ADVERTISEMENT

Avionul pornise din Birmingham spre București, însă a fost nevoit să aterizeze de urgență pe aeroportul Vaclav Havel din Praga, după ce o gravidă a intrat în travaliu și a născut la bordul aeronavei.

O femeie a născut la bordul unui avion

”La ora 01:14, aeroportul din Praga a fost informat că un zbor din Regatul Unit către România a fost deviat din cauza unei naşteri. Aproximativ 12 minute mai târziu s-a aflat că atât mama, cât şi nou-născutul se simţeau bine”, a transmis Michal Prochazka, de la serviciul medical al aeroportului.

ADVERTISEMENT

Zborul a continuat în cele din urmă spre București, nu înainte ca femeia să fie transportată alături de copil la un spital din Praga.

”Mă bucur că mama şi copilul sunt bine şi le doresc multă sănătate”, a transmis directorul aeroportului, Jiri Pos, conform Stiripesurse.ro.

ADVERTISEMENT

E neclar în ce lună de sarcină se afla femeia sau de ce se afla aceasta în avion, dacă s-ar fi aflat aproape de termen. Potrivit datelor oficiale prezentate de esky.com, deși companiile aeriene nu recomandă călătoria cu avionul pentru femeile gravide, acest lucru este în teorie permis.

Cu toate acestea, femeile trebuie să știe că ”în primul trimestru de sarcină călătoriile nu sunt recomandate deoarece în această perioadă apar multe schimbări în viața viitoarei mame. Cea mai favorabilă perioadă pentru călătorii este al doilea trimestru, atunci când femeile se simt bine. Pentru că există riscuri pentru siguranța sarcinii, se recomandă evitarea călătoriilor cu avionul în al treilea trimestru de sarcină, când mama obosește repede, iar starea fizică generală este fragilă.

ADVERTISEMENT

Medicii recomandă călătoriile până în săptămâna 32 de sarcină și interzic transportul cu avionul în ultimele patru săptămâni. Diferențele semnificative de presiune pot influența starea de sănătate a fătului și a viitoarei mame”.

Totuși, pentru femeile gravide care vor să se riște să zboare în ciuda sarcinii, trebuie să știe că în timpul călătoriei pot să apară mai multe simptome, cele mai frecvente fiind greața sau amorțirea membrelor.

ADVERTISEMENT

Indiferent de cât de avansată este sarcina, femeile gravide pot avea simptome de greață în timpul zborului. Este recomandat ca în timpul și înainte de zbor să consume gustări ușoare, cum ar fi fructele uscate.

În timpul călătoriei se recomandă plimbări scurte și dese pentru a evita formarea cheagurilor de sânge și amorțirea membrelor. Sunt indicate zborurile scurte, în timpul cărora e recomandat să țină picioarele mai sus decât restul corpului, pentru a evita umflarea acestora”, mai transmite sursa citată.

ADVERTISEMENT