News

Incident aerian misterios în cursa București-Bruxelles. Avionul companiei Ryanair a aterizat de urgență

Un avion aparținând companiei aeriene Ryanair a aterizat de urgență la Budapesta. Aeronava decolase de la București.
27.12.2022 | 21:19
Incident aerian misterios in cursa BucurestiBruxelles Avionul companiei Ryanair a aterizat de urgenta
Un avion al companiei Ryanair a aterizat de urgență la Budapesta / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

O cursă de linie care venea dinspre București și urma să ajungă în această seară la Bruxelles a aterizat de urgență pe aeroportul din Budapesta.

Aeronava a aterizat de urgență la Budapesta

Este vorba despre zborul Ryanair FR2010 București – Bruxelles CRL, care era operat cu o aeronavă Boeing 737-800NG (EI-DCZ) și care a anunțat că nu-și mai poate continua zborul până la destinație.

ADVERTISEMENT

Motivele care au dus la acest incident sunt încă necunoscute. În jurul aeronavei au sosit o mașină de pompieri și o ambulanță, potrivit Antena 3.

O primă ipoteză vizează posibilitatea ca la bordul aeronavei să existe o persoană cu o problemă medicală urgentă. În astfel de situație, procedura este ca avionul să aterizeze de urgență la cel mai aporpiat aeroport disponibil, pentru ca pacientul să primească îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

Nu se știe, până la această oră, dacă pasagerii vor fi preluați de o altă aeronavă sau dacă vor rămâne peste noapte în capitala Ungariei.

Ryanair a anunțat că își suspendă 15 rute din România

Ryanair a anunțat că își suspendă zborurile internaționale de pe aeroporturile din Sibiu, Timișoara, Oradea și Suceava.

ADVERTISEMENT

Compania low-cost renunță, în total, la 15 rute înspre și dinspre România, de la finalul lunii martie 2023, anunță boardingpass.ro.

Motivele pentru care compania a luat această decizie este legată de lipsa unor ”opțiuni de stimulare pe termen lung pe aceste aeroporturi”.

ADVERTISEMENT

Mai exact, reprezentanții Ryanair spun că statul român nu va mai oferi subvenții pentru aceste zboruri, așa cum s-a întâmplat în acest an în cazurile aeroporturilor din Oradea și Sibiu.

Probleme mari pentru pasagerii români

Vestea este una dramatică pentru pasagerii români, în contextul în care compania Blue Air și-a suspendat activitatea pe termen nelimitat, încă din luna octombrie, din cauza problemelor financiare.

În aceste condiții, principalul jucător pe piața low-cost pare să rămână Wizz Air, o companie maghiară care operează în România din anul 2006.

ADVERTISEMENT