News

Emoții pentru pasagerii unei curse cu destinația Germania. Avionul plecat de la Sibiu a aterizat la Budapesta după ce a lovit o pasăre

Au fost emoții, marți, pentru pasagerii unei curse cu destinația Germania. Avionul plecat de la Sibiu a aterizat la Budapesta după ce a lovit o pasăre.
18.04.2023 | 14:38
Emotii pentru pasagerii unei curse cu destinatia Germania Avionul plecat de la Sibiu a aterizat la Budapesta dupa ce a lovit o pasare
Emoții pentru pasagerii unei curse cu destinația Germania. Avionul, decolat din Sibiu, a aterizat la Budapesta după ce a lovit o pasăre. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Emoții, marți dimineață, pentru pasagerii unei curse cu destinația Germania. Avionul, care a decolat de la Sibiu, a aterizat la Budapesta după ce a lovit în zbor o pasăre.

Emoții pentru pasagerii unei curse cu destinația Germania. Avionul, decolat din Sibiu, a aterizat la Budapesta după ce a lovit o pasăre

Din primele informații, incidentul a avut loc încă de la primele ore ale acestei zile. Aeronava a plecat de la Sibiu cu destinația Karlsruhe, Germania. La un moment dat, avionul a aterizat de urgență pe un aeroport din Ungaria.

ADVERTISEMENT

Într-o primă fază, motivul acestei decizii a fost necunoscut. Imediat, s-a presupus că ar fi fost vorba despre o urgență medicală la bord. În realitate, alta a fost cauza adevărată a deciziei aterizării la Budapesta.

”Zborul Wizz Air W63783 operat în dimineața zilei de 18 aprilie 2023, cu Airbusul A320 înmatriculat 9H-WAU pe ruta Sibiu – Karlsruhe a aterizat pe aeroportul din capitala Ungariei. Motivul este, momentan, necunoscut”, a anunțat, într-o postare pe pagina de Facebook, site-ul de specialitate BoardingPass.

ADVERTISEMENT

Ulterior, s-a aflat motivul real al devierii către Capitala Ungariei. Avionul Wizz Air a lovit în aer o pasăre. Astfel de incidente sunt destul de frecvente și, pentru siguranță, piloții recurg la astfel de decizii.

”Wizz Air confirmă că zborul W6 3782 de la Sibiu la Karlsruhe din 18 aprilie a fost deviat la Budapesta pentru o verificare obligatorie a aeronavei, ca urmare a impactului cu o pasăre (bird strike) raportat de echipaj. În urma inspecției, aeronava ar trebui să își reia zborul spre destinație”, mai notează sursa citată.

ADVERTISEMENT

Mărturia unei pasagere aflate la bordul avionului Wizz Air

În presa locală din Sibiu apare mărturia unei femei care s-a aflat la bordul acestui avion. Ea dezvăluie că avionul ar fi lovit un stol de păsări, motiv pentru care a fost nevoit să aterizeze pe cel mai apropiat aeroport.

”A aterizat pentru că au lovit la decolare din Sibiu mai multe păsări. Așa a anunțat căpitanul, nu a fost nici o urgență medicală”, a precizat femeia, conform site-ului Ora de Sibiu.

ADVERTISEMENT

”Wizz Air își cere scuze clienților afectați, dar siguranța pasagerilor, a echipajului și a aeronavei este prioritatea sa principală”, au transmis reprezentanții companiei de zbor.

ADVERTISEMENT