News

Un bărbat a murit și un copil a fost rănit grav, după o șicanare în trafic cauzată de un conflict amoros. Update

Un bărbat a murit și un copil a fost grav rănit după o șicanare în trafic soldată cu arestarea unui șofer în vârstă de 22 de ani care se face responsabil de accident.
21.06.2023 | 16:07
Un barbat a murit si un copil a fost ranit grav dupa o sicanare in trafic cauzata de un conflict amoros Update
Un bărbat a murit și un copil a fost rănit grav. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT
21-06-2023
13:08

Șicanarea din trafic, cauzată de un conflict mai vechi

Polițiștii au aflat noi detalii referitoare la acest caz. Se pare că șoferul care a produs accidentul se cunoștea bine cu șoferul care a fost scos de pe drum într-un mod brutal. Cei doi împărtășeau, de fapt, aceeași femeie și o rivalitate mai veche. De fapt, șoferul de 22 de ani e actualul iubit al femeii respective, în timp ce șoferul scos de pe drum e fostul soț.

Victimă colaterală a fost bărbatul în vârstă de 31 de ani, pasager pe scaunul din dreapta șoferului în vârstă de 39 de ani, care a supraviețuit acestui accident. La rândul său, fata în vârstă de 4 ani a fost rănită la cap și se află în stare gravă la spital.

Șicanarea în trafic s-a produs în zona localității Frătăuții Vechi, acolo unde autoturismul condus de un bărbat de 39 de ani a ieșit de pe drum și s-a lovit de un cap de pod după ce a fost șicanat în trafic de autoturismul condus de tânărul de 22 de ani. Purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureanu, a oferit mai multe detalii.

Un bărbat a murit după o șicanare în trafic

”La data de 20 iunie 2023, în jurul orei 21,45, pe raza localităţii Frătăuţii Vechi a fost sesizat prin SNUAU 112 un accident rutier soldat cu decesul unei persoane şi rănirea gravă a unei minore. Din primele verificări s-a constatat că un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 39 de ani, din municipiul Rădăuţi, în timp ce rula pe DJ 178C, a părăsit partea carosabilă şi a lovit un cap de pod, conform Digi 24.

ADVERTISEMENT

În urma impactului a rezultat decesul unui unui bărbat în vârstă de 31 de ani, din municipiul Rădăuţi, pasager pe scaunul dreapta faţă din autoturism, dar şi rănirea gravă a unei minore în vârstă de patru ani, pasageră în acelaşi autovehicul”, a transmis IPJ Suceava. Inițial, polițiștii nu au știut prea multe despre acest incident, însă o anchetă a stabilit cu exactitate ce s-a întâmplat.

Mai exact, polițiștii Municipiului Rădăuți au obținut dovezi referitoare la o șicanare anterioară în trafic cu un alt vehicul, condus de către un tânăr de 22 de ani din comuna Frătăuții Noi. Șoferul agresiv a fost arestat, așadar, pentru 24 de ore și a fost încarcerat în arestul IPJ Suceava.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au constatat că bărbatul de 22 de ani nu consumase băuturi alcoolice, însă a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți. În urmă cu 24 de ore, un caz aproape identic era raportat în comuna Liești din județul Galați.

Aici, un bărbat din Liești a fost amendat după ce a șicanat în trafic un alt șofer, încălcând foarte multe reguli de circulație. Incidentul a fost filmat pe DN25, chiar de către șoferul șicanat, care a cerut ajutorul Poliției după ce a postat imaginile pe internet.

ADVERTISEMENT

Șoferul agresiv și inconștient era în acest caz un individ din Italia, care conducea un Volkswagen, cu care făcea depășiri neregulamentare și întorcea pe linia continuă. Polițiștii l-au identificat în cele din urmă pe bărbat, fiind vorba de un locuitor din Liești, județul Galați, în vârstă de 49 de ani.

”Față de acesta a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă de 2.610 lei, pentru efectuarea de depășiri neregulamentare, pentru comportament agresiv în conducerea pe drumurile publice și pentru lipsa centurii de siguranță în timp ce se afla la volan. De asemenea, s-a luat și măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 150 de zile”, a declarat Ciprian Stoica, purtător de cuvânt al IPJ Galați.

ADVERTISEMENT

Potrivit legislației, șicanarea în trafic sau alte manevre periculoase precum demararea în trombă sau flashuri date în trafic altor șoferi sunt pedepsite cu amenzi uriașe și cu suspendarea permisului. Practic, cea mai mică amendă e peste 700 de lei în cazul comportamentului agresiv la volan, la care se adaugă suspendarea permisului.

ADVERTISEMENT