News

Un bărbat a spart șapte farmacii într-o singură săptămână. Care este prejudiciul cauzat

04.05.2020 | 16:28
Un barbat a spart sapte farmacii intro singura saptamana Care este prejudiciul cauzat
ADVERTISEMENT

Un bărbat a spart șapte farmacii într-o singură săptămână la Galați. Bărbatul a fost prins de către polițiștii gălățeni după ce a creat panică în oraș timp de 7 zile.

Un hoț a spart șapte farmacii într-o săptămână

În plină pandemie și criză financiară, un bărbat specializat în furturi s-a gândit că ar fi o idee bună să dea mai multe lovituri la farmaciile din localitate, probabil în speranța că va găsi echipamente e protecție (extrem de valoroase în această perioadă).

ADVERTISEMENT

A reușit să spargă nu mai puțin de șapte farmacii într-o singură săptămână, însă a fost prins în cele din urmă de polițiștii gălățeni. Se pare că bărbatul a spart mai multe farmacii, fiind nemulțumit de „pradă”, prejudiciun făcut nefiind mare, conform autorităților.

„La data de 01 mai a.c., în jurul orei 01.20, poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Galaţi au surprins, în flagrant, un bărbat care se afla în interiorul unei farmacii, de pe strada Brăilei, încercând să sustragă bunuri, şi care, la vederea poliţiştilor, a fugit.

ADVERTISEMENT

În scurt timp, poliţiştii l-au depistat, în dreptul unui bloc, de pe strada Vlad Ţepeş, în apropierea farmaciei găsind şi autoturismul cu care acesta se deplasase, neasigurat şi cu cheile în contact”, au transmis reprezentanții IPJ Galați.

După mai multe investigații, oamenii legii au constatat că bărbatul se afla la a 7-a farmacie spartă. Individul a găsit bani în doar 3 dintre cele 7 farmacii, motiv pentru care și-a încercat norocul în speranța că va da lovitura cea mare.

ADVERTISEMENT

„În urma investigaţiilor efectuate, a reieşit că, în perioada 21.04/01.05.2020, bărbatul, de 36 de ani, din municipiul Galaţi, ar fi săvârşit 7 infracţiuni de furt calificat şi tentativă la furt calificat, pătrunzând, prin forţarea ferestrelor termopan, în sediile a 7 farmacii, de pe raza municipiului Galaţi, din 3 reuşind să sustragă suma totală de 3.300 de lei”, au concluzionat cei de la IPJ Galaţi.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, potrivit Mediafax.

ADVERTISEMENT