News

Un bărbat aflat de peste 20 de ani în închisoare a câștigat zeci de mii de euro înșelând persoane aflate în libertate. E incredibil cum a reușit să le câștige încrederea

Aflat de peste 20 de ani în închisoare, un bărbat din Piatra Neamț a câștigat zeci de mii de euro înșelând persoane aflate în libertate. Metoda pusă în aplicare.
30.10.2023 | 12:05
Un barbat aflat de peste 20 de ani in inchisoare a castigat zeci de mii de euro inseland persoane aflate in libertate E incredibil cum a reusit sa le castige increderea
Metoda prin care un bărbat aflat de peste 20 de ani în închisoare a câștigat zeci de mii de euro înșelând persoane aflate în libertate. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Faptul că se afla în închisoare nu l-a împiedicat pe un bărbat din Piatra Neamț să înșele cu zeci de mii de euro mai multe persoane aflate în libertate. S-a folosit de o metodă arhicunoscută.

Metoda prin care un bărbat aflat de peste 20 de ani în închisoare a câștigat zeci de mii de euro înșelând persoane aflate în libertate

De mai bine de două decenii, mai exact 23 de ani, un bărbat de 45 ani din municipiul Piatra Neamţ se află în penitenciar. A fost încarcerat pe 13 ianuarie 2000. Primea atunci o condamnare la 30 de ani de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de omor deosebit de grav, tâlhărie şi înșelăciune.

ADVERTISEMENT

În ciuda încarcerării, individul nu s-a oprit din comiterea de infracțiuni grave. De după gratii, acesta a reușit să înșele cu mii de euro, zeci de mii de lei şi bijuterii mai multe persoane.

Nu s-a folosit de vreun plan prea iscusit. A recurs la deja cunoscuta metodă ”Accidentul”. Din pușcărie, bărbatul îşi suna victimele la ore târzii. La spunea, conform clasicei ”proceduri”, că rude alea acestora au avut un accident şi au nevoie de bani pentru spitalizare.

ADVERTISEMENT

Condamnatul nu putea să se descurce decât cu ajutorul unui complice. Astfel, o tânără de 20 de ani, aflată în libertate, era cea care încasa banii. Fata mergea la locuințele victimelor pentru a ridica sumele de euro, lei şi diferitele bunuri. În celula deținutului polițiștii au găsit un telefon mobil şi mai multe cartele SIM de telefonie mobilă.

Bărbatul și complicea sa au dat mai multe lovituri în această lună. În noaptea de 6 spre 7 octombrie 2023, aceștia au păcălit o femeie din comuna Ipoteşti. Aceasta a fost convinsă să achite 6.470 de euro, 46.400 lei, un lănțișor şi o pereche de cercei din aur.

ADVERTISEMENT

Apoi, pe 24 octombrie, aplicând aceeași metodă, femeia de 20 ani s-a deplasat în localitatea Vadu Moldovei. De la o persoană vătămată din localitate a ridicat suma de 8.600 de lei.

Astfel de ”atacuri” au mai avut loc din partea celor doi. Iată ce spun cei de la IPJ Suceava:

  • (…) De pe raza municipiului Suceava, la o locaţie stabilită, a ridicat de 3 ori, la diferite intervale de timp, sume de bani şi alte bunuri, respectiv suma de 6200 de lei, un lănţişor şi o pereche de cercei din aur, suma de 33.000 de lei şi 700 de euro şi suma de 6.000 de lei 770 de euro, creând un prejudiciu de aproximativ 80.000 de lei. Femeia de 20 de ani şi bărbatul încarcerat în penitenciar au convins partea vătămată să remită sumele de bani şi bunurile, susţinând că fiica acestora ar fi fost implicată într-un accident rutier şi este nevoie de bani pentru tratamente medicale şi alte proceduri specifice.
ADVERTISEMENT

Cum a fost prinsă complicea bărbatului aflat în închisoare

Vineri, 27 octombrie, Poliția din Suceava a pus în executare un număr de 3 mandate de percheziție domiciliară la imobile unde locuiește sau pe care le utilizează femeia de 20 de ani, respectiv imobile și dependințe de pe raza municipiului Suceava și comuna Adâncata.

În urma celor descoperite, s-a decis punerea sub urmărire penală faţă de femeia de 20 de ani. E acuzată de 4 infracțiuni de complicitate la infracțiunea de ”înșelăciune”. De asemenea, bărbatul de 45 de ani încarcerat în penitenciar este acuzat pentru săvârşirea a 4 infracţiuni de ”înșelăciune”.

Tânăra a fost reținută pentru 24 de ore. Ulterior, instanța de judecată a emis pe numele acesteia un mandat de arestare pentru 30 de zile.

ADVERTISEMENT