News

Un bărbat cunoscut și iubita lui au murit la distanță de 4 ore după ce au fost mușcați de o căpușă. Medicii nu i-au mai putut salva

Sfârșit tragic pentru Douglas Costa și partenera lui. Îndrăgostiții au fost mușcați de o căpușă și au murit la o distanță de patru ore.
23.06.2023 | 07:55
Un barbat cunoscut si iubita lui au murit la distanta de 4 ore dupa ce au fost muscati de o capusa Medicii nu iau mai putut salva
Un pilot brazilian și iubita lui, morți după mușcături de căpușe. Foto: Colaj Fanatik/Hepta.
ADVERTISEMENT

Tragedie în lumea sportului: Pilotul de curse Douglas Costa și partenera sa, Mariana Giordano, au murit la patru ore distanță unul de celălalt, uciși de o mușcătură de căpușă. Incidentul a avut loc în timpul competiției AMG Cup Brasil, unde Costa a început să prezinte primele simptome ale unei boli necunoscute.

Un cuplu a murit după ce a fost mușcat de o căpușă

Cei doi au fost transportați de urgență la spitalul din Jundiai, în São Paulo, pe 7 iunie, iar acolo Mariana Giordano a fost internată, simțindu-se rău de câteva zile din cauza febrei. Ulterior, s-a descoperit că boala de care sufereau era febra pătată a Munților Stâncoși, o infecție cauzată de mușcătura de căpușă.

ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor, ambii parteneri de viață au manifestat simptome asemănătoare gripei puternice, inclusiv febră, dureri și erupții cutanate, după o vizită într-o zonă rurală din Campinas pe 27 mai. Cauza exactă a morții a fost stabilită abia după analizarea probelor biologice la Institutul Adolfo Lutz din São Paulo.

Fratele Marianei Giordano a făcut declarații despre tragicul incident, povestind că aceasta a primit tratament medical și s-a simțit mai bine într-o primă fază, dar starea ei s-a înrăutățit rapid, necesitând internarea în spital și transferul la terapie intensivă. Costa a murit la prânz, iar Giordano la ora 16:00 în aceeași zi.

ADVERTISEMENT

“Duminică i s-a administrat adrenalină și s-a simțit din nou bine. Luni a mers la universitate pentru un curs pe care îl termina. Noaptea a început să se simtă foarte rău și a fost internată în spital. Marți a fost transferată la terapie intensivă și a murit joi. Douglas a murit la prânz, iar ea a murit la ora 16.00”, a afirmat fratele femeii.

Căpușa stelară, ucigașul invizibul

Febra pătată a Munților Stâncoși, cunoscută și sub denumirea de febra Rocky Mountain, este o boală infecțioasă acută, care se pare că este cauzată de o bacterie din genul Rickettsia și este transmisă prin mușcătura căpușelor. În Brazilia, principalul vector al acestei boli este căpușa stelară.

ADVERTISEMENT

“Tuturor membrilor familiei și prietenilor, cele mai profunde condoleanțe. Știm ce persoană admirabilă a fost Douglas și cum va lăsa, fără îndoială, un mare gol în inimile tuturor celor care au avut onoarea și plăcerea de a-l cunoaște”, a transmis AMG Cup Brasil.

Ce trebuie să faci dacă ai fost mușcat de o căpușă

Dacă ai fost mușcat de o căpușă, este important să iei măsuri adecvate pentru a preveni posibilele complicații. Iată ce poți face: Îndepărtează căpușa: Folosește o pensetă cu vârf subțire sau un instrument special pentru îndepărtarea căpușelor. Prinde căpușa cât mai aproape de piele și trage ușor, într-o mișcare fermă și constantă, astfel încât să extragi întreaga căpușă. Evită să o strivesti sau să o smulgi, deoarece astfel se poate elibera conținutul bacteriilor în rană.

ADVERTISEMENT

Curăță zona afectată: Folosește apă și săpun pentru a spăla cu grijă zona mușcată. Apoi, aplică un antiseptic pentru a preveni infecțiile. Monitorizează rana în următoarele zile pentru semne de inflamație sau infecție.

Căpușele pot transmite mai multe boli

Păstrează căpușa pentru identificare: Dacă este posibil, păstrează căpușa într-un recipient închis pentru a fi identificată ulterior. Acest lucru poate fi util în cazul în care apar simptome sau complicații și este necesară identificarea speciei de căpușă.

Urmează simptomele: Fiindcă căpușele pot transmite diverse boli, este important să fii atent la orice schimbări în starea ta de sănătate. În cazul în care apar simptome neobișnuite, cum ar fi erupții cutanate, febră, dureri de cap sau articulare, oboseală excesivă sau inflamații la nivelul ganglionilor limfatici, cere sfatul medicului.

Consultă un medic: În anumite regiuni, anumite specii de căpușe pot transmite boli grave, cum ar fi boala Lyme. Dacă te afli într-o zonă cunoscută pentru prezența acestor boli sau dacă prezinti simptome neobișnuite, contactează un medic pentru evaluare și tratament adecvat.

 

ADVERTISEMENT
Tags: