News

Un bărbat din Buzău a dat coronavirus la 19 rude, după ce nu a respectat nicio măsură impusă de autorități

03.05.2020 | 23:28
Un barbat din Buzau a dat coronavirus la 19 rude dupa ce nu a respectat nicio masura impusa de autoritati
ADVERTISEMENT

Un bărbat din Buzău care ar fi luat noul coronavirus de la un caz din Bărbulești, județul Ialomița, a transmis virusul la alte 19 persoane, toate rude, între care doi copii de un an.

A dat coronavirus la 19 rude

Toate persoanele au fost preluate de ambulanță și au fost transportate la spitale din Râmnicu Sărat și București, conform Libertatea.

ADVERTISEMENT

Conform Libertatea, cele 19 persoane ar fi fost preluate de ambulanțe dintr-un cartier al orașului Buzău unde locuiește bărbatul în vârstă de 41 de ani, infectat cu Covid-19.

Toate persoanele infectate s-ar fi întâlnit în repetate rânduri, fără a ține cont de măsurile de izolare impuse de autorități. Conform News.ro, 12 adulți au fost transportați la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, în timp ce restul de șapte persoane vor fi trimise la spitale din București.

ADVERTISEMENT

În urmă cu două săptămâni, autoritățile din Buzău au fost puse la încercare de un medic care fugise din București la rudele sale. Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru  zădărnicirea combaterii bolilor.

Deși a stat 14 zile în izolare și i-au fost racoltat probe pentru diagnosticare, bărbatul a fugit la socrii săi într-o localitate din Buzău, fără a mai aștepta rezultatul testării.

ADVERTISEMENT

”În seara zilei de 10 aprilie, Direcţia de Sănătate Publică Buzău a fost înştiinţată de către medicul infecţionist al Spitalului Militar Central Bucureşti despre existenţa unui medic, al unităţii sanitare menţionate, în vârstă de 37 de ani, căruia rezultatul testului recoltat i-a ieşit pozitiv, după o perioadă de izolare la domiciliu impusă.

Persoana în cauză s-a dovedit necooperantă şi a refuzat ideea internării voluntare în orice unitate sanitară din Bucureşti sau din Buzău, invocând posibilitatea de tratament a persoanelor asimptomatice la domiciliu”, a transmis Prefectura Buzău.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Buzăul nu este afectat de coronavirus așa cum este Suceava, Arad sau Botoșani.

 

Tags: