News

Video. Un polițist fals a fost prins în flagrant de un agent adevărat. Cum s-a întâmplat

Un bărbat din Caraș-Severin a fost prins cu legitimație și insignă de polițist false. Acesta a fost deconspirat de un polițist adevărat
31.01.2024 | 14:20
Video Un politist fals a fost prins in flagrant de un agent adevarat Cum sa intamplat
Un bărbat care se dădea polițist a fost prins cu legitimație și isignă false. Sursa foto: Captură video / YouTube / vali popovici culinar banatean
ADVERTISEMENT

Un polițist din Caraș-Severin a fost oprit în trafic de unul fals. Acesta din urmă a avut un comportament agresiv, lucru care i-a dat de bănuit polițistului adevărat.

Polițist fals, prins de unul adevărat

Omul legii din cadrul Poliției Municipiului Reșița se deplasa cu mașina personală, fiind cu familia, către comuna Berzovia, iar la un moment dat un autoturism a încercat să-i blocheze calea într-un mod agresiv.

ADVERTISEMENT

După ce pretinsul polițist a făcut mai multe manevre de frânare și a accelerat brusc, l-a depășit pe bărbat și s-a oprit în mijlocul străzii. Când s-au dat jos șoferii, unul dintre ei s-a prezentat ca fiind un polițist din altă zonă și a arătat o legitimație și o insignă care nu aveau semnele aferente Poliției Române.

Polițistul adevărat i-a alertat imediat pe colegii săi și așa a fost deconspirat bărbatul care a mințit că este un om al legii. Organele statului au aflat că legitimația și insigna ar fi fost cumpărate de pe internet.

ADVERTISEMENT

„Din verificările efectuate ulterior de polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Bocșa s-a stabilit că bărbatul care s-a prezentat în mod fals ca fiind poliţist era un bărbat de 35 de ani din comuna Doclin, iar portofelul cu legitimația și insigna prezentate ar fi fost achiziționate de pe internet”, au transmis polițiștii.

Dosar penal pentru pretinsul polițist

Falsul polițist de 35 de ani a primit cu o amendă și a rămas și pieton. El a fost acuzat de comportament agresiv în trafic și permisul de conducere i-a fost reținut pentru 30 de zile.

ADVERTISEMENT

De asemenea,  s-a ales și cu un dosar penal pentru infracțiunea de uzurpare de calități oficiale, iar cercetările continuă în acest caz pentru a se stabili cu exactitate cum acționa falsul polițist.

Potrivit polițiștilor, instinctul polițistului real a  fost esențial pentru descoperirea impostorului și a contribuit la oprirea unor situații în care alți oameni puteau fi victime ale infractorului în cauză.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii îi sfătuiesc pe cetățenii care se confrunta cu astfel de situații să apeleze numărul de urgență 112 și să fie vigilenți la însemnele de pe legitimațiile și insignele care le sunt prezentate, astfel încât să corespundă cu cele ale Poliție Române.

 

ADVERTISEMENT