News

Fetiţa de 5 ani sechestrată de tată a fost salvată. Ea a stat captivă mai bine de 28 de ore. Update

Un bărbat din Ilfov și-a luat ostatică fiica de cinci ani și amenință că o omoară. Soția a fost bătută și dată afară. Negociatorii sunt la fața locului.
05.05.2023 | 17:24
Fetita de 5 ani sechestrata de tata a fost salvata Ea a stat captiva mai bine de 28 de ore Update
Ce se întâmplă cu bărbatul din Ilfov care și-a luat ostatică fiica și amenință că se aruncă în aer. Sursa foto: Laurențiu Rădulescu / Facebook
ADVERTISEMENT
05-05-2023
14:27

Fetiţa a fost salvată după 28 de ore

Fetiţa a fost eliberată din captivitate vineri după-amiază, puţin după ora 5.

Avocata tatălui a fost cea care l-ar fi convins pe bărbat să o elibereze pe micuţă. Aceasta a ajuns în jurul orei 16.30 la faţa locului şi declarat presei că ea l-a sunat pe tatăl fetiței, iar acesta a fost de acord ca ea să vină și să discute cu el.

În momentul de faţă tatăl a fost dus la audieri, iar fetiţa va fi lăsată în grija unei mătuşe. “Eu îl cunosc pe Marin, foarte bine. E o persoană blândă, cu mult bun simţ. A înţeles că trebuie să o predea”, a declarat avocata, după ce a ieşit din apartamentul unde fetiţa fusese sechestrată.

05-05-2023
06:44

Poliția Română, anunț despre starea fetiței: ”Minora nu a suferit leziuni. Se află în afara oricărui pericol”

Vin date noi despre fetița care este ținută ostatică de tatăl ei, de aproape 20 de ore, într-o casă din Chiajna. Minora este în stare bună, bărbatul nefiind agresiv cu aceasta, a anunțat purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan.

Oficialul a mai punctat că, în acest moment, ”a fost deschisă o cale de comunicare” cu bărbatul care își ține ostatică fiica și că ”Poliția își dorește o soluționare amiabilă”.

”Bărbatul a avut grijă de minoră, nu a fost agresiv cu aceasta. Încă de aseară, am comunicat cu bărbatul, care nu are revendicări. Minora nu a suferit leziuni, se află în afara oricărui pericol.

Acesta a solicitat hrană pentru minoră. Negociatorii i-au dus. Poliția dorește o încheiere amiabilă a acestui caz”, a declarat Georgian Drăgan, vineri dimineața.

05-05-2023
04:46

Polițiștii negociază cu bărbatul din Chiajna de mai bine de 17 ore. Ce spun vecinii

De mai bine de 17 ore, polițiștii și negociatorii sunt la ușa bărbatului din Chiajna. Oamenii legii încearcă în continuare să îl convingă să nu facă un gest necugetat. 

Reamintim că incidentul din județul Ilfov ar fi pornit de la o dispută pe care bărbatul a avut-o cu soția. După ce a bătut-o și a alungat-o din casă, în jurul orei 15.00, femeia a sunat la 112 pentru a cere ajutor.

Din spusele vecinilor, incidentul ar fi pornit după ce soția lui i-ar fi spus că vrea să îl părăsească și că o va lua cu ea pe fiica lor în vârstă de doar ani, notează Antena 3.

Se pare că apelul la 112 care prezenta această situație a fost făcut la ora 14:00, iar după mai bine de 8 ore polițiștii poartă negocieri cu bărbatul care și-a luat ostatic copilul. Individul ar fi un fost deținut care ar avea mari probleme cu alcoolul.

Un bărbat din Ilfov și-a luat ostatică fiica de cinci ani

Conform Antena 3, bărbatul ar avea în casă trei butelii de gaz și ar amenința că vrea să arunce casa în aer. Locuința este situată în localitatea Chiajna, iar la fața locului e așteptat inclusiv șeful IGPR. Poliția e în alertă după ce mama copilului de 5 ani a transmis că a fost bătută și dată afară din casă.

ADVERTISEMENT

Ulterior, bărbatul s-a baricadat în propria locuință și a amenințat că își va ucide copilul. “La data de 4 mai 2023, IPJ Ilfov a fost sesizat de către o femeie, cu privire la faptul că a fost agresată fizic de către soț și alungată din locuință. Bărbatul s-a baricadat în locuință, împreună cu fiul său minor, de 5 ani. La fața locului, s-au deplasat polițiștii din Ilfov, luptătorii SIAS-IGPR, precum și o echipaje din cadrul ISU.

Până în prezent, bărbatul nu are solicitări. Activitățile sunt în derulare, iar principalul nostru obiectiv îl reprezintă siguranța minorului”, au transmis oamenii legii. Cazul seamănă izbitor de mult cu cel al bărbatului din Alba care și-a ucis fiul de 1 an în urmă cu mai multe săptămâni.

ADVERTISEMENT

Acesta a dorit astfel să se răzbune pe fosta sa soție, mama copilului. Imediat după ce și-a spânzurat copilul de 1 an, Bogdan a decis să își pună capăt zilelor. Bogdan era în conflict deschis cu fosta sa soție, pe care o acuza că l-a îndepărtat și că și-a găsit prea repede un înlocuitor în persoana unui alt bărbat. Mai mult, Bogdan nu putea accepta că fiul său este crescut de un alt bărbat.

“Cine era bărbatul care împingea căruciorul băiatului meu? De ce nu am ştiut că ai dat o nouă figură paternă lui Dominik? Nu am fost eu un tată suficient de bun, cine este acest străin?”, a scris bărbatul pe Facebook, într-o conversație privată pe care o avea cu femeia câteva ore înainte să moară. Cu toate acestea, femeia nu a crezut niciodată că se va ajunge la această tragedie.

ADVERTISEMENT

Prietenii lui Bogdan spun că acesta era depresiv și avea probleme în ultima perioadă, însă nimeni nu credea că va recurge la astfel de gesturi șocante. ”El era depresiv în ultima perioadă. De fiecare dată când eram cu el era supărat, se vedea pe el că nu mai era băiatul pe care îl cunoşteam, era diferit. Îmi zicea că ceva nu e în regulă. Se vedea pe el că e un pic mai tulburat. Se vedea pe el că nu e în apele lui“, crede un alt apropiat al acestuia”, povesteau prietenii bărbatului.

Cazul a ridicat din nou mari semne de întrebare asupra modului în care acționează polițiștii în astfel de situații. Aici, oamenii legii au stat la ușă ore bune pentru că nu aveau mandat. Mai mult, au așteptat ca proprietarul apartamentului unde Bogdan locuia în chirie să vină din Turda, în mai bine de 5 ore, pentru că bărbatul nu dorea ca ușa să-i fie spartă. În cele din urmă inevitabilul s-a produs și polițiștii au spart oricum ușa, pentru că Bogdan și fiul său erau deja morți.

ADVERTISEMENT

Ca o palidă consolare, se pare că bărbatul și-a ucis copilul înainte ca polițiștii să ajungă la ușa sa, astfel că în cazul de față ar fi contat prea puțin dacă mascații ar fi spart sau nu ușa în momentul în care au ajuns, pentru că oricum ar fi găsit doar două corpuri neînsuflețite. Vecinii nu au înțeles nici acum ce s-a putut întâmpla, semn că bărbatul își ascundea destul de bine suferința. “L-am văzut cu copilul pe aici, săptămâna trecută. I-am zis: Ai adus copilul acasă? Zice: Nu, doar în vizită. Erau despărţiţi de anul trecut. Şi l-am întrebat: Unde îţi e nevasta şi copilul şi mi-a zis că au plecat. De ce? Că m-am purtat urât cu ea, eu sunt vinovat”, povesteşte un vecin, îndurerat.

ADVERTISEMENT