News

Un bărbat din județul Galați a murit înghețat după ce a căzut în curte. Câte vieți a luat gerul într-o singură noapte

Un bărbat de 64 de ani din localitatea gălățeană Chiraftei a murit după ce a căzut în curtea casei. Noaptea geroasă a mai făcut alte patru victime
11.01.2024 | 00:14
Un barbat din judetul Galati a murit inghetat dupa ce a cazut in curte Cate vieti a luat gerul intro singura noapte
Gerul a ucis cinci persoane într-o noapte Sursa foto: myinsurancequestion.com
ADVERTISEMENT

Cea mai rece noapte din această iarnă a fost ultima pentru cinci români care nu au rezistat gerului. Trei femei şi doi bărbaţi din Moldova au murit îngheţaţi. Meteorologii avertizează că, vineri, gerul revine în forţă.

Un bărbat din județul Galați a murit înghețat după ce a căzut în curte

Un bărbat de 64 de ani din localitatea Chiraftei, județul Galați, nu au rezistat temperaturilor care au coborât până la -13 grade Celsius. Bărbatul a căzut în curtea casei și a murit înghețat la doi metri de poartă.

ADVERTISEMENT

După divorț, acesta locuia singur. Copii săi sunt plecați din străinătate, unul fiind medic în Germania, potrivit Observator.

”L-a găsit un băiat care era prieten căzut în curte. Era pensionar, nu avea boli cronice. O forţă a naturii, mă surprinde, nu mi-am imaginat că se poate întâmpla aşa ceva”, a declarat Ilie Dănuț, primarul localității.

ADVERTISEMENT

”A alunecat, a căzut, asta e tot ce ştim. El singur, copiii plecaţi. O rudă a anunţat fata”, a declarat fosta soție a bărbatului.

Alte două persoane au murit la Galați, un bărbat de 40 de ani şi o femeie de 79 de ani, găsiți și ei înghețați în curțile lor de către vecini. O femeie de 59 de ani, din Pașcani, a murit la spital, după ce a zăcut ore bune căzută lângă casă. Avea temperatura corpului de numai 24 de grade. Medicii nu au mai putut face nimic nici pentru o femeie de 46 de ani din Buzău. Trăia pe străzi, iar frigul i-a fost fatal.

ADVERTISEMENT

Gerul a trimis mulți români la spital

Noaptea trecută, în aproape toată țara, au fost înregistrate cele mai scăzute temperaturi din această iarnă. Cel mai frig a fost la Negrești, unde s-au înregistrat -19 grade.

La Iași, temperaturile de -17 grade au transformat orașul în patinoar și au trimis la urgență persoanele care au alunecat și au căzut. ”Ultimele două zile au adus la urgenţă pacienţi cu traumatisme prin cădere cu gheaţă, între 20-24 pacienţi cu fracturi, unii dintre ei cu intervenții chirurgicale”, a declarat Diana Cimpoieșu, șefa SMURD Iași.

ADVERTISEMENT

În plus, o ţeavă de termoficare s-a spart, iar apa care a curs a transformat străzile în patinoar şi a îngropat maşinile în gheaţă.

Un alt pericol îl reprezintă țurțurii. care riscă să se desprindă imediat ce vremea se va încălzi. Specialiștii spun că gerul se înmoaie doar o zi, însă de vineri revin ninsorile şi temperaturile extreme în toată ţara.

ADVERTISEMENT