News

Vine gerul peste România! Directoarea ANM anunță temperaturi de minus 20 de grade. Cele mai afectate zone

Ger peste România. Elena Mateescu, directoarea ANM, anunță valori termice de minus 20 de grade. În ce zone se vor simți?
06.01.2024 | 00:12
Vine gerul peste Romania Directoarea ANM anunta temperaturi de minus 20 de grade Cele mai afectate zone
Unde va fi vreme rea de săptămâna viitoare. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Vremea se înrăutățește începând de duminică, 7 ianuarie. Dacă până în prezent au fost valori termice favorabile, de săptămâna viitoare se va instala gerul în întreaga țară. Elena Mateescu, directoarea ANM, anunță temperaturi de la -10 până la -20 grade Celsius.

Vremea se înrăutățește în România. Ger și temperaturi de până la -20 grade Celsius. Zonele cele mai afectate

Iarna își va intra în drepturi de săptămâna viitoare, în România. Un val extrem de rece este așteptat în țară. Nivelul temperaturilor va scădea în toate regiunile, dar mai întâi în partea Moldovei. Duminică, 7 ianuarie, aici se vor înregistra temperaturi de -10 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

De luni, cel mai frig va fi în nordul Moldovei, în depresiunile din estul Trasilvaniei, unde vor fi valori termice de până la cel mult zero grade Celsius. De asemenea, gerul se va instala puternic și în sud-vestul Olteniei, unde va fi un grad la început de săptămână.

Cel mai frig va fi dimineața și seara, iar zilele de marți și miercuri vor cele mai geroase. Minimele vor atinge -15 grade sau chiar și -20 de grade. Totodată, este posibil și să ningă abundent și să se formeze straturi groase de nea, mai transmite Elena Mateescu.

ADVERTISEMENT

”Va fi ger, pentru că vom vorbi de temperaturi, luni, care vor caracteriza o vreme geroasă, în special noaptea şi dimineaţa, dar şi pe parcursul zilelor. Luni, cel puţin, maximele vor fi predominant negative în aproape toată ţara.

Cele mai coborâte valori maxime, -10 (grade Celsius – n.r.) în nordul Moldovei, în depresiunile din estul Transilvaniei, până la cel mult zero, un grad, local în sud-vestul Olteniei, iar marţi dimineaţă şi miercuri dimineaţă este posibil să consemnăm vârful acestui episod din perspectiva celor mai geroase nopţi şi dimineaţă.

ADVERTISEMENT

Mminimele vor coborî până la -15, posibil -20 de grade în condiţiile în care vom avea şi strat de zăpadă”, a explicat vineri seară, directorul ANM, Elena Mateescu, într-o intervenție la TVR Info.

Cum va fi vremea sâmbătă dimineață

În ceea ce privește situația vremii de sâmbătă, de Bobotează sunt preconizate precipitații. În vestul, centrul și nordul României sunt așteptate ploi, care de duminică se vor transforma în ninsoare în nordul și nord vestul țării. De luni, va ninge și în partea sudică.

ADVERTISEMENT

Având în vedere înrăutățirea condițiilor meteo, conducătorii auto trebuie să-și echipeze corespunzător mașinile, cu anvelope specifice sezonului friguros, ninsorii și straturilor groase de zăpadă. În caz contrar, riscă să facă accident rutier.

ADVERTISEMENT
Tags: