News

Un bărbat din Mureș a murit din cauza gripei. Este cea de-a treia victimă a virusului în acest sezon

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat un al treilea deces din acest sezon de gripă: un bărbat de 77 de ani cu probleme medicale anterioare din județul Mureș.
20.04.2022 | 11:55
Un barbat din Mures a murit din cauza gripei Este cea dea treia victima a virusului in acest sezon
Medicii au confirmat că bărbatul era infectat virusul gripal de tip A, subtipul H3. Credit foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Gripa a făcut o nouă victimă în sezonul acesta, Institutul Național de Sănătate Publică anunțând că un bărbat de 77 de ani din Mureș și-a pierdut viața din cauza acestei infecții, notează Hotnews.

În ce condiții și-a pierdut viața bărbatul?

După cum au transmis autoritățile, bărbatul de 77 de ani care a murit din cauza gripei prezenta și o serie de probleme de sănătate anterioare. În plus, INSP a mai comunicat că acesta nu era imunizat antigripal.

ADVERTISEMENT

Virusul gripal cu care a fost infectat bărbatul era cel de tip A, subtipul H3. Trebuie precizat că această variantă a fost identificată și în cazul celorlalte două persoane a căror moarte a fost asociată cu gripa.

Pe lângă acest bărbat din Mureș, autoritățile au confirmat faptul că moartea a altor două persoane a fost asociată cu sezonul gripal. Este vorba de un bărbat de 58 de ani din Timiș și o femeie de 78 de ani din Olt.

ADVERTISEMENT

Trebuie precizat că ambii nu erau imunizați împotriva virusurilor gripale și că, în plus, aceștia nu prezentau probleme de sănătate preexistente.

Cum evoluează numărul de cazuri de gripă la nivel național?

După cum arată datele oferite de INSP în urmă cu câteva zile, numărul de cazuri de gripă și alte forme de infecții respiratorii a ajuns la 65.049, fiind ce 1,8 mai mare față de aceeași săptămână a anului trecut.

ADVERTISEMENT

Deși față de săptămâna 14 a anului trecut, datele arată o creștere aproape dublă a numărului de infecții, trebuie subliniat faptul că statisticile indică o scădere de 13,9% față de săptămâna 13 a anului 2021.

În ceea ce privește numărul de cazuri de gripă din săptămâna 14 a anului 2022 acesta ajunsese la 2.149. În comparație, în aceeași perioadă a anului trecut, acest număr era de doar 153.

ADVERTISEMENT

Datele oferite de Institutul Național de Sănătate Publică mai arată că, până pe 10 aprilie 2022, 1.506.362 persoane, aflate în diferite grupe de risc, au fost imunizate împotriva gripei cu dozele distribuite de Ministerul Sănătății.

ADVERTISEMENT