News

Un bărbat fără adăpost din Botoșani a găsit 20.000 de lei la gunoi. Gestul făcut de el i-a impresionat pe toţi

Un bărbat fără adăpost din Botoșani a găsit 20.000 de lei la gunoi.
16.07.2021 | 18:16
Un barbat fara adapost din Botosani a gasit 20000 de lei la gunoi Gestul facut de el ia impresionat pe toti
ADVERTISEMENT

Un bărbat fără adăpost din județul Botoșani a făcut un gest care a adus numai laude din partea celorlalți. Acesta a găsit o sumă de bani într-un container de gunoi pe stradă, dar acesta a decis să facă ceea ce trebuie și să înmâneze suma de bani Poliției, și nu să o păstreze.

Suma imensă de bani pe care a găsit-o un om al străzii în Botoșani

Suma respectivă despre care este vorba este de 20.000 de lei. Anunțul despre această faptă a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean din Botoșani, Nicoleta Federciuc.

ADVERTISEMENT

Bărbatul în vârstă de 53 de ani, originar din comuna Hăneşti, a mers la sediul Poliției din Botoșani, după ce a găsit suma de banipe stradă, într-un container de depozitare a deșeurilor menajere din cartierul Pacea.

Autoritățile au mai transmis și faptul că gestul bărbatului este unul lăudabil, mai ales că el a decis să se deplaseze la poliție imediat cum a găsit suma de bani și nu a stat pe gânduri dacă să o păstreze sau nu.

ADVERTISEMENT

„Bărbatul a venit la sediul IPJ Botoşani, unde a predat poliţiştilor suma găsită. Un astfel de comportament este lăudabil, mai ales că bărbatul respectiv face parte din categoria celor fără adăpost, iar în momentul în care a intrat în posesia banilor s-a deplasat în cel mai scurt timp la sediul Poliţiei”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani, Nicoleta Federciuc, conform Agrepres.

De altfel, oamenii legii au ținut să precizeze faptul că cei care găsesc o sumă de bani și nu o înapoiază pot fi cercetați penal, având vedere că aceasta este o infracțiune.

ADVERTISEMENT

Aceasta se pedepsește cu închisoare de la o lună la trei luni sau cu amendă asta în cazul în care banii nu sunt returnați într-un termen de cel mult 10 zile.

Banii găsiți pe stradă nu sunt mereu dați înapoi. Un caz din Horezu ne arată acest lucru

Totuși, acesta este un caz fericit, în care banii au fost înapoiați, iar proprietarul îi va recupera, cel mai probabil, dacă a raportat dispariția banilor respectivi.

ADVERTISEMENT

Nu același a fost cazul în Horezu, când un tânăr care a găsit o geantă cu baniîn care se aflau 16.000 de lei a păstrat-o, iar el a fost găsit de polițiști și a fost deschis un dosar penal pe numele său.

ADVERTISEMENT
Tags: