News

Un bărbat mort într-un magazin, abandonat pe podea si acoperit de umbrele. Clienții și-au continuat nestingheriţi cumpărăturile

20.08.2020 | 20:14
Un barbat mort intrun magazin abandonat pe podea si acoperit de umbrele Clientii siau continuat nestingheriti cumparaturile
ADVERTISEMENT

Un bărbat a murit într-un magazin Carrefour din Brazilia, în statul Recife, dar corpul său a fost lăsat pe podeaua magazinului acoperit de umbrele și înconjurat de cutii. Magazinul a rămas deschis pentru clienți, fapt ce a provocat revoltă pe rețelele de socializare, după ce au apărut imaginile, informează Reuters.

Incidentul a avut loc pe 14 august dar a devenit cunoscut opiniei publice în această săptămână, provocând un val de revoltă împotriva companiei care a ținut deschis magazinul, fără să îndepărteze trupul bărbatului.

ADVERTISEMENT

Carrefour Brazilia și-a  cerut scuze admițând că gestionarea incidentului a fost nepotrivită.

Compania a greșit neînchizând magazinul imediat după ce s-a întâmplat așteptând pompele funebre, precum  și pentru că nu a găsit soluția corectă pentru a avea grijă de trup”, a precizat  compania.

Carrefour a precizat că bărbatul era un manager de vânzări care s-a simțit rău în interiorul magazinului. I s-a dat primul ajutor și a fost chemată ambulanța. Compania susține că, după deces, ”a fost respectată regula de a nu mișca trupul din loc”.

ADVERTISEMENT

Carrefour a schimbat regulile interne

Subsidiara locală a France Carrefour, unul dintre cele mai mari lanțuri de retail din Brazilia, a precizat că au fost schimbate regulile interne astfel ca pe viitor închiderea magazinului să fie obligatorie în astfel de situații.

Ne cerem scuze față de familia defunctului  și suntem gata să-i sprijinim în orice mod”, se mai spune în declarația companiei  Carrefour.

ADVERTISEMENT

Aceasta nu este prima controversă generată de modul în care Carrefour gestionează incidentele din magazinele sale din Brazilia. În 2018, un paznic de la un magazin din statul Sao Paulo a omorât un câine maidanez după ce l-a lovit cu o bară de metal, un caz care a provocat repulsie pe rețelele sociale și în ONG-urile pentru protecția animalelor.