Sport

Un baschetbalist, exclus pe viață din NBA. Motivul pentru care s-a ajuns la o pedeapsă atât de aspră

Un baschetbalist al echipei Toronto Raptors a fost exclus pe viață din NBA, după ce s-a dovedit că a fost implicat în pariuri.
19.04.2024 | 09:50
Un baschetbalist exclus pe viata din NBA Motivul pentru care sa ajuns la o pedeapsa atat de aspra
Un baschetbalist al echipei Toronto Raptors a fost exclus pe viață din NBA, după ce s-a dovedit că a fost implicat în pariuri. Sursă foto: si.com
ADVERTISEMENT

Este vorba de centrul Jontay Porter, în vârstă de 24 de ani, care s-a alăturat formației din Toronto în acest sezon. El a jucat 11 meciuri pentru Memphis Grizzlies în sezonul 2020-2021, iar apoi a evoluat la echipe de colegiu.

Excludere pe viață din NBA pentru baschetbalistul de la Toronto Raptors

Baschetbalistul lui Raptors făcea de câteva zile obiectul unei anchete din partea mai marilor baschetului profesionist nord-american. În cele din urmă, aceștia l-au găsit vinovat pe Jontay Porter și l-au exclus pe viață din NBA.

ADVERTISEMENT

”Porter a dezvăluit informații confidențiale pariorilor sportivi, limitându-și propria participare la unul sau mai multe meciuri în scopul pariurilor și pariurilor pe meciuri din NBA.

Porter a dezvăluit informații confidențiale despre propria sănătate unei persoane despre care știa că este un parior din NBA înainte de un meci împotriva celor de la Sacramento Kings, la 20 martie (89-123)”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al ligii nord-americane.

ADVERTISEMENT

Jontay Porter a pariat pe meciuri din NBA

”O altă persoană despre care Porter știa, de asemenea, că este un parior din NBA, a pariat 80.000 de dolari pe un site de pariuri sportive online, cu posibilitatea de a câștiga 1,1 milioane de dolari, pariind că Porter va avea o performanță inferioară în meci.

Porter jucase apoi 3 minute împotriva echipei Sacramento, susținând că nu se simțea bine. Însă, natura neobișnuită a pariului și acțiunile jucătorului au făcut ca pariul să fie înghețat și să nu fie plătit”, a mai precizat NBA.

ADVERTISEMENT

Mai mult, între lunile ianuarie și martie, Jontay Porter a plasat 13 pariuri pe meciuri din NBA folosind contul altei persoane. Miza acestor pariuri a variat între 15 și 22.000 de dolari, pentru un total de 54.094 de dolari pariași și câștiguri nete de 21.965 de dolari. Niciunul dintre pariuri nu a implicat o partidă în care Porter să joace.

Baschetbaliștii din NBA au decis să participe la Jocurile Olimpice de la Paris, programate în perioada 26 iulie – 11 august 2024, astfel că SUA este din nou marea favorită a competiției. Selecționerul Steve Kerr are la dispoziție 12 sportivi de excepție, aleși pe sprânceană, care și-au propus să aducă un nou titlu olimpic.

ADVERTISEMENT

Cu 16 medalii de aur la Jocurile Olimpice, SUA domină categoric baschetul mondial. De fapt, doar URSS (1972 și 1988), Iugoslavia (1980) și Argentina (2004) au mai câștigat trofeul olimpic, restul titlurilor aparținând americanilor.

ADVERTISEMENT