Sport

Americanii și-au făcut Dream Team pentru Jocurile Olimpice 2024. Cum arată echipa din NBA care va juca la Paris

Titlul olimpic la baschet masculin pare antamat deja de SUA, care merge la Olimpiadă cu starurile baschetului profesionist
18.04.2024 | 14:00
Americanii siau facut Dream Team pentru Jocurile Olimpice 2024 Cum arata echipa din NBA care va juca la Paris
Americanii și-au făcut Dream Team pentru Jocurile Olimpice 2024. Foto: hepta
ADVERTISEMENT

Baschetbaliștii din NBA au decis să participe la Jocurile Olimpice de la Paris, programate în perioada 26 iulie – 11 august 2024, astfel că SUA este din nou marea favorită a competiției.

Ploaie de vedete în echipa lui Steve Kerr

Selecţionerul Steve Kerr are la dispoziție 12 sportivi de excepție, aleși pe sprânceană, care și-au propus să aducă un nou titlu olimpic în SUA, al 17-lea la număr.

ADVERTISEMENT

În frunte cu LeBron James (Los Angeles Lakers), în lot se regăsesc Stephen Curry (Golden State Warriors), Kevin Durant (Phoenix Suns), Anthony Davis (Los Angeles Lakers), Joel Embiid (Philadelphia 76ers), Devin Booker (Pheonix Suns), Anthony Edwards (Minnesota Timberwolves), Jayson Tatum (Boston Celtics), Jrue Holiday (Boston Celtics), Bam Adebayo (Miami Heat), Tyrese Haliburton (Indiana Pacers) și Kawhi Leonard (Los Angeles Clippers).

SUA a câștigat toate turneele olimpice din 1992 încoace, cu excepția ediției din 2004, când a jucat cu primul Dream Team, din care făceau parte Michael Jordan, Magic Johnson, Charles Barkley, Larry Bird, Patrick Ewing sau Karl Malone.

ADVERTISEMENT
NBA vedete SUA baschet olimpiada
Echipa Statelor Unite ale Americii pentru Jocurile Olimpice FOTO facebook

Profesioniștii au fost admiși abia în 1992

Aceea a fost numită cea mai bună echipă din istoria baschetului și a consemnat o premieră în istoria Jocurilor Olimpice. Ele erau destinate inițial sportivilor amatori, astfel că SUA nu putea venea decât cu jucători de la universități, și aceia foarte valoroși, dar nu la nivelul profesioniștilor.

De-a lungul anilor, SUA a protestat vizavi de faptul că Uniunea Sovietică și Iugoslavia, marile rivale, veneau la Olimpiade cu profesioniști angajați de formă la diverse structure de amatori, pentru a păcăli regulamentul. Din această cauză, FIBA a decis, în 1992, să permit accesul la Jocurile Olimpice și profesioniștilor.

ADVERTISEMENT

Din Dream Teamul pe care SUA îl va deplasa la Paris, Kevin Durant are deja trei medalii olimpice de aur, iar LeBron James două titluri, întrucât nu a participat la ultimele două olimpiade.

Durant poate depăși recordul lui Carmelo Anthony, care are tot trei medalii de aur olimpice. Kevin Durant are aproape 36 de ani și va fi ultima Olimpiadă pentru el.

ADVERTISEMENT

Cu 16 titluri olimpice, SUA domină categoric baschetul mondial. De fapt, doar URSS (1972 și 1988), Iugoslavia (1980) și Argentina (2004) au mai câștigat trofeul olimpic, restul titlurilor aparținând americanilor.

ADVERTISEMENT
Tags: