News

Un bătrân a fost umilit la spital. A stat 3 ore, cu accident vascular cerebral, să fie băgat în seamă de medici. Update

10.01.2021 | 21:40
Un batran a fost umilit la spital A stat 3 ore cu accident vascular cerebral sa fie bagat in seama de medici Update
ADVERTISEMENT

Un bătrân bolnav a stat în genunchi 3 ore în spital până să fie băgat în seamă de medici, imaginile ajungând până la ministrul Sănătății Vlad Voiculescu.


Ministrul Sănătății anunță sancțiunile în cazul bătrânului umilit la Spitalului Corabia

UPDATE, 11 ianuarie ora 13:00

Ministrul Sănătății a anunțat că cei responsabili pentru această situație au fost sancționați. Medicul de gardă a primit o amendă de 6.000 de lei, iar o asistentă medicală o să scoată din buzunar suma de 3.000 de lei.

ADVERTISEMENT

„Am văzut şi eu imaginile de la Spitalul Orăşenesc din Corabia şi am cerut aseară trimiterea de îndată a unei echipe de control la faţa locului pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate. Verificarea echipei de control a DSP s-a încheiat luni dimineaţă la orele 02.00 şi a fost înaintată Corpului de Control al ministrului Sănătăţii.

Amendă contravenţională medicului de gardă în valoare de 6000 lei în conformitate cu HG 857/2011, art. 26 litera b – refuzul acordării asistenţei medicale de urgenţă unui pacient de către un medic din cadrul UPU sau CPU”; amendă contravenţională asistentei medicale în valoare de 3000 lei în conformitate cu art. 32, litera k ”nerespectarea precauţiunilor universale şi a protocoalelor de lucru de către personalul medical şi auxiliar”, a declarat Vlad Voiculescu, potrivit news.ro.

ADVERTISEMENT

De asemenea, reprezentantul guvernului a mai precizat că a dispus discutarea acestui caz în consiliul de etică a spitalului, pedepsirea celor vinovați, refacerea protocoalelor și însușirea acestora de către tot personalul.


ȘTIREA INIȚIALĂ

Imaginile, surprinse în spitalul din Corabia, arată un bărbat care imploră să fie ajutat, însă acest lucru se întâmplă doar după trei ore, conform Libertatea.

ADVERTISEMENT

Jurnalul Olteniei și Realitatea Oltului au relatat și ele, pe larg, acest caz revoltător, în care bătrânul a fost lăsat să moară cu nepăsare, deși suferise un accident vascular cerebral.

Un bătrân din Olt a fost umilit de medici pe holurile spitalului

Ministrul Vlad Voiculescu a anunțat că a trimis o echipă de control la spital după ce a vizionat imaginile.Cadrelor medicale din spital le-a luat 3 ore să-l bage în seamă pe bătrân. Dialogul a fost cu adevărat halucinant.

ADVERTISEMENT
  • – Haideți c-o să vină cineva să vă preia de-aici. Stați de mult aici?
  • – Da, de trei ore.
  • – De trei ore? Pfff, să-mi… Uitați-vă la mine un pic. Stați… Vreți să vă ajut să vă ridicați pe scaun?
  • – Da.
  • – Hai. Da, sunteți răcit, ce…?
  • – Nu, am căzut. Am avut accident vascular și am căzut… (neinteligibil)
  • – Haideți că vă ajut eu.

Bărbatul insistă că nu se poate mișca, deși medicul urlă la el să stea pe scaun. Imaginile au fost surprinse de o femeie care a sesizat cadrele medicale de existența în sala de așteptare a bătrânului.

 

Am mers la baie să îmi spăl mâinile. Suficient cât să îl văd pe el… Un bătrânel, căzut pe jos, singur în sala de așteptare. Imaginile or să spună mai mult despre el. Eu voi spune despre ei… Văzând că nu îl pot ridica singură, (avea picioarele sleite de puteri, spunea ca suferise în trecut și un AVC), am mers să anunț un medic. Am anunțat o dnă de respectabilă, cu părul puțin mov. Nu îi voi dezvălui identitatea, nu aș vrea ca domnul Ivănuș sa fie lezat în vreun fel. Răspunsul doamnei:

”Să vină infirmierele”. S-a întors și fără urmă de umanitate a plecat. De ce dna doctor?! Așa ne învață jurământul lui Hipocrate???? Prima ”doamnă”, mai calmă ce-i drept, asistentă, incerca sa ajute, se uită la mine, eu la dânsa. A plecat după infirmiere și dumneaei. Vin infirmierele!!! Și de aici mă voi aprinde puțin. Două agramate, incompetente lipsite de profesionalism. ”Doamnele” infirmiere nu au mișcat un deget pt a ridica un suflet de jos. Nu am filmat mai mult pentru că nu credeam ce văd”, a scris femeia pe Facebook.

ADVERTISEMENT
Tags: