News

Un bătrân de 98 de ani a fost bătut în propria casă. Făptașul a fost prins cu ajutorul cânilor polițiști

Un bătrân din satul Copalnic, județul Maramureș, a fost tâlhărit de un tânăr de 21 de ani, iar autorul a fost prins de către polițiști cu ajutorul câinilor.
22.05.2022 | 11:58
Un batran de 98 de ani a fost batut in propria casa Faptasul a fost prins cu ajutorul canilor politisti
Autorul tâlhăriei a fost prins cu ajutorul câinilor/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Bătrânul de 98 de ani din Copalnic a fost agresat în propria locuință de un bărbat care, după ce l-a bătut, a fugit cu 5.000 de lei luați din casă, scrie ziarmm.ro.

Polițiștii au fost sesizați prin apel 112 de către un bărbat cu privire la faptul că în satul Copalnic, un bărbat de 98 de ani a fost victima unei tâlhării. Apelantul, nepotul bătrânului, l-a găsit la locuința acestuia, prezentând urme de violență vizibile, motiv pentru care a apelat numărul unic 112. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că, persoane necunoscute, au pătruns în locuința victimei, de unde au sustras și 5.000 de lei”, a precizat Inspectoratul Județean de Poliției Maramureș.

ADVERTISEMENT

Bătrânul a primit îngrijiri medicale de la un echipaj SMURD și apoi a fost dus la spitalul din Baia Mare în vederea unor investigații suplimentare.

Cazul a fost preluat de polițiștii Secției 7 Suciu de Sus, care au apelat și la ajutorul Grupei Canine din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului.

ADVERTISEMENT

Cu ajutorul câinilor, polițiștii au identificat persoana suspectată ca autor al tâlhăriei, fiind vorba de un tânăr de 21 de ani din județul Sibiu.

Inițial, s-a dispus reținerea bărbatului pentru 24 de ore, iar apoi a fost dus în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Târgu-Lăpuș.

ADVERTISEMENT

Instanța a dispus arestarea preventivă a tânărului pentru următoarele 30 de zile.