News

Un bombardier nuclear american B-52 a simulat un atac asupra Iranului. Tensiuni tot mai mari în zonă

Un bombardier nuclear american B-52 a simulat un atac asupra Iranului, pe fondul tensiunilor tot mai mari din zonă dintre Israel și Iran.
13.03.2023 | 09:11
Un bombardier nuclear american B52 a simulat un atac asupra Iranului Tensiuni tot mai mari in zona
Bombardier nuclear B-52. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Iranul e tot mai aproape să aibă arme nucleare, astfel că regimul de la Teheran e văzut drept o amenințare tot mai mare pentru Israel, SUA și alte țări partenere. În acest context se vorbește tot mai mult de război.

SUA au simulat un atac asupra Iranului

Mai mult, un bombardier nuclear american de tipul B-52 a simulat un atac asupra Iranului. ”Aeronava a efectuat un test pentru lansarea rachetelor de croazieră, iar după ce a finalizat planul de antrenament, s-a întors la bază”, a transmis United24Media, citată de Mediafax.

ADVERTISEMENT

Pe 25 februarie 2023, Iranul a dezvoltat primele sale rachete cu rază lungă de acțiune, iar pe 8 martie NBC transmitea că regimul de la Teheran a reușit să îmbogățească uraniul suficient pentru a-l folosi ca pe o armă.

Israelul atacă sporadic ținte din Iran, sau afiliate Iranului, însă acum lucrurile pot escalada într-un război total, cu ținta clară de a distruge Iranul, o amenințare reală la adresa securității lumii. De altfel, scutul de la Deveselu a fost creat tocmai pentru a proteja Europa de eventuale rachete iraniene.

ADVERTISEMENT

Desigur, Iranul a amenințat la rândul său cu atacuri și a transmis că urmărește îndeaproape toate mișcările SUA și ale Israel. ”Forțele armate iraniene nu vor permite dușmanilor să submineze securitatea poporului și a țării și vor continua să monitorizeze îndeaproape mișcările sinistre ale dușmanilor, în special ale SUA și Israelului”, transmiteau autoritățile de la Teheran în ianuarie 2023.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu avertiza în urmă cu două zile că un război nuclear de proporții va izbucni dacă Iranul reușește să obțină arma nucleară. Guvernul de la Israel a transmis tot mai multe semnale în ultima vreme că ar fi dispus să atace și să distrugă Iranul, înainte ca această țară să devină cel mai mare pericol pentru omenire.

ADVERTISEMENT

”Dacă Iranul obține o armă nucleară, aceasta va fi o problemă cu care ne vom confrunta cu toții. Va schimba lumea”, declarat premierul israelian într-un interviu în limba engleză pentru Iran International, cu sediul la Washington, care a fost, de asemenea, dublat în persană și difuzat în Iran.

”Un Iran nuclear va provoca o reacție în lanț în Orientul Mijlociu, deoarece alte regimuri care înțeleg pericolul unui Iran nuclear se vor grăbi să se înarmeze”, a spus Netanyahu, folosind platforma pentru a îndemna la acțiune globală. Iranul ar fi reușit să își îmbogățească uraniul la 84%, iar la 90% ar putea crea deja arme nucleare.

ADVERTISEMENT

”Pentru cei care spun: Ei bine, dacă luăm măsuri împotriva Iranului, ne vom confrunta cu război. Le transmit: Te vei confrunta cu un război dacă nu o faci, cu un război nuclear potențial oribil dacă nu o faci”, a completat premierul israelian.

”Programul nuclear al Iranului intrat într-o zonă periculoasă”, a punctat oficialul, adăugând că acțiunile israeliene le-au întârziat cu un deceniu, dar acum programul avansează. ”Comunitatea internațională trebuie să transmită Iranului un mesaj comun puternic”, a concluzionat Netanyahu.

ADVERTISEMENT
Tags:
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori