News

Un câine polițist a descoperit un milion de euro în valizele unei femei care venea cu autocarul în Italia

Banii erau ascunși în două genți. Elio, câinele polițist, i-a găsit în timp ce patrula în autogara Villa Costanza, din Scandicci.
03.08.2023 | 08:11
Un caine politist a descoperit un milion de euro in valizele unei femei care venea cu autocarul in Italia
Un câine polițist a descoperit un milion de euro. Colaj Fanatik/ foto Captură News.ro/ Guardia di Finanza
ADVERTISEMENT

Un câine polițist a descoperit o suma importantă de bani în valizele unei femei care venea în Italia, cu un autocar. Elio a dejucat planul acesteia, după ce a găsit peste un milion de euro în genți.

Un câine polițist a găsit un milion de euro în bagajele unei femei

Femeia, chinezoaică rezidentă în Italia, se îndrepta din Catania spre Aosta. Însă, călătoria i-a fost stricată de câinele polițist care a adulmecat banii. Elio patrula în autogara Villa Costanza, din Scandicci atunci când a făcut descoperirea.

ADVERTISEMENT

Suma de bani era ascunsă în două genți. Oamenii legii au efectuat verificări, iar în urma acestora au constatat că femeia avea în valize o adevărată avere: peste 1.075.600 de euro, sumă găsită de câinele polițist.

Potrivit Observator News, chinezoaica nu a putut justifica banii în cauză. Prin urmare, aceștia au fost confiscați de autorități. Femeia este cercetată pentru spălare de bani și primire de bunuri sustrase.

ADVERTISEMENT

Cu ce a încercat un român venit din Londra să intre în România

O descoperire neașteptată a fost făcută și pe aeroportul Otopeni, în luna aprilie a acestui an. Un român care se întorcea din Londra avea în bagaj mai multe plicuri în care se aflau 200 de grame de substanță cristalizată.

Pentru că vameșii au bănuit că este vorba de droguri de mare risc, metamfetamină și mefedronă, pe fir au intrat și oamenii legii. Astfel, bărbatul de 40 de ani a fost reținut de procurorii DIICOT.

ADVERTISEMENT

Ulterior, instanța a decis arestarea lui pentru o perioadă 30 de zile. Românul este cercetat pentru săvârșirea infracţiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc.

„În baza analizei de risc, după efectuarea formalităţilor de frontieră, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra bărbatului şi bagajelor acestuia.

ADVERTISEMENT

Au fost descoperite mai multe plicuri, care conţineau o substanţă cristalizată de culoare transparentă. Respectiv o substanţă pulverulentă de culoare albă, ambele fiind presupuse a fi substanţe interzise. S-a procedat la cântărirea substanţelor. A rezultat greutatea brută de 200 grame, presupuse a fi metamfetamină şi mefedronă, droguri de mare risc. Urmează a fi trimise spre expertiză la laboratorul de specialitate”, au transmis polițiștii, la momentul respectiv.

 

 

ADVERTISEMENT