News

Un calamar uriaș, adus la țărm pe o plajă din Japonia. Avea 3 metri și 70 de kilograme

Un calamar uriaș, de 3 metri și aproximativ 70 de kilograme, a fost adus la țărm pe o plajă din Japonia. Pescarii și ceilalți oameni din zonă au fost surprinși.
28.04.2022 | 14:28
Un calamar urias adus la tarm pe o plaja din Japonia Avea 3 metri si 70 de kilograme
Un calamar uriaș, adus la țărm pe o plajă din Japonia. Sursa foto: Capturi YouTube
ADVERTISEMENT

Un calamar uriaș a fost descoperit de oamenii aflați pe o plajă din Japonia. Acesta cântărea aproximativ 70 de kilograme, având o lungime de aproape 3 metri. Oamenii aflați pe plajă au fost surprinși.

Un calamar uriaș, adus la țărm pe o plajă din Japonia

Calamarul de 3 metri a ajuns la țărm în dimineața zilei de 20 aprilie. Acesta plutea pe coasta Ugu din orașul Obama, situat în partea de sud-vest a prefecturii Fukui, în mijlocul regiunii Wakasa.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au măsurat calamarul și au descoperit că acesta avea aproape 3 metri lungime și o greutate de 70 de kilograme, potrivit mirror.co.uk.

Calamarul gigant încă se mișca în momentul în care a fost descoperit. Din păcate, acesta nu a mai rezistat și a murit ulterior. A fost livrat Acvariului Echizen Matsushima din orașul Sakai și va fi expus publicului în timpul sărbătorilor din Săptămâna de Aur a țării, conform sursei menționate.

ADVERTISEMENT

Kazuyuki Hamakami, un pescar în vârstă de 45 de ani, a descoperit calamarul în timp ce repara o plasă și se afla la o distanță destul de mare de acesta.

“Am descoperit calamarul uriaș în timp ce reparam o plasă. I-am observat culoarea roșie aprinsă la zece metri distanță de locul în care mă aflam.

ADVERTISEMENT

M-am bucurat atunci când am văzut că era viu. I-am chemat pe ceilalți pescari și au fost la fel de surprinși.”, a declarat pescarul.

În general, astfel de calamari sunt greu de găsit, întrucât trăiesc în habitatul lor natural din adâncurile mării. Primele fotografii ale unui calamar uriaș viu au fost realizate în 2004 de către cercetătorii japonezi.

ADVERTISEMENT

În 2006, cercetătorii de la Muzeul Național de Știință din Japonia au reușit să prindă și să scoată la suprafață o femelă de calamar de 17 metri, care cântărea aproape o tonă.

Calamarul Magnapinna, care este extrem de rar, a fost reperat în 2020 pentru prima dată, în apele Australiei. A fost găsit la aproape 2.000 de metri adâncime, în timpul unor studii care aveau loc în Great Australian Bight, un golf deschis în largul coastei sudice a Australiei.

ADVERTISEMENT