News

Unul dintre milionarii României a murit din cauza unei poze! Marius Ivan, final tragic la Sinaia

Unul dintre milionarii României a murit din cauza unei poze. Este vorba despre Marius Ivan, fondatorul companiilor Dufa și Henkel.
27.06.2023 | 22:01
Unul dintre milionarii Romaniei a murit din cauza unei poze Marius Ivan final tragic la Sinaia
Milionarul Marius Ivan din Craiova a murit. Foto: Ziarul Financiar
ADVERTISEMENT

Marius Ivan a murit la doar 64 de ani. Milionarul român a avut un final cât se poate de tragic și totul din cauza unei simple poze. Mai exact, acesta încerca să își facă o fotografie la cota 1.400 la Sinaia în momentul în care tragedia a avut loc.

A murit milionarul Marius Ivan din Craiova

Potrivit informațiilor obținute de FANATIK, Marius Ivan a murit sâmbătă după ce a alunecat și a căzut într-o râpă de 50 de metri în timp ce realiza fotografia. Acum, familia acestuia se pregătește de înmormântare, care va avea loc joi, 29 iunie 2023.

ADVERTISEMENT

Originar din Craiova, milionarul a fost om extrem de serios în afaceri. De asemenea, acesta nu s-a afișat prea mult în spațiul public. A fost o prezență cât se poate de discretă de-a lungul anilor săi de activitate.

Dincolo de Dufa și Henkel, Marius Ivan era un nume greu și în domeniul imobiliarelor. Mai mult de atât, el a fost cel care a finanțat prin anii ’90 echipa de baschet a Craiovei. Marius Ivan era poreclit ”Gigantul” și nu e de mirare numele său, având în vedere succesul său în afaceri, dar și înălțimea sa de 2.04 metri.

ADVERTISEMENT

Marius Ivan și-a început afacerile în România imediat după Revoluție, importând produse de larg consum din Germania. Mai apoi, acesta a reușit să creeze branduri precum Dufa și Henkel Bautechnik România.

Nu a uitat niciodată de pasiunea pentru baschet

După ce și-a făcut exilul din aceste afaceri s-a reorientat spre domeniul imobiliarelor. Oricum ar fi, de-a lungul activității sale a fost un om de succes și afacerile sale au fost dintre cele mai prospere.

ADVERTISEMENT

Născut în Craiova, Ivan a absolvit Facultatea de Științe Economice și nu și-a uitat niciodată prima sa iubire. Ete vorba despre baschet, sport pe care l-a practicat timp de 16 ani la Universitatea Craiova. ”Am fost selecționat, de câteva ori, și în lotul național, dar în perioada în care am jucat eu România n-a avut rezultate spectaculoase“, spunea milionarul într-un interviu acordat Business Magazin în urmă cu mulți ani.

A rămas mereu un pasionat al sportului, inclusiv de gimnastică, înot sau golf. De asemenea, se mândrea atunci și cu progresul său pe terenul de golf, reușind la un turneu Henkel o lovitură din categoria ”hole în one”, adică a introdus mingea de golf în cupă dintr-o singură lovitură.

ADVERTISEMENT

“Asta înseamnă că am reușit să introduc mingea în cupă de la prima lovitura, lucru care se întâmplă foarte rar în competiții”, explica la un moment dat miliardarul.

Marius Ivan avea trei copii

O persoană extrem de discretă, Marius Ivan a vorbit, totuși, despre familia sa și cei trei copii ai săi: o fată și doi băieți, cărora avea de gând să le lase moștenire întregul său imperiu. Între timp, milionarul își aducea aminte cum a intrat în afaceri, imediat după Revoluție, impresionat de climatul din Germania.

“Am rămas impresionat de oferta de-acolo. Deși n-aveam nici experiență, nici bani, m-am hotărât, împreună cu alți cinci băieți de aceeași vârstă cu mine din Craiova, să importam alimente. Era clar că indiferent ce am fi adus în România am fi vândut”, povestea afaceristul.

S-a împrumutat inițial la părinți și și-a extins afacerea de la comerț de alimente la comerț de aparatură electrocasnică din Germania. A simțit că Bucureștiul are un potențial mult mai mare și s-a mutat aici, unde s-a asociat cu un om de afaceri local, Liviu Stan.

A ajuns întâmplător în afacerea materialelor de construcții și a mizat pe vopsea, un produs care s-a vândut ca pâinea caldă. Așadar, povestea Dufa și Henkel s-a născut, iar după aproximativ 10 ani Marius Ivan vindea afacerile cu aproximativ 20 de milioane de euro.

A urmat un nou episod din viața lui Ivan, investițiile imobiliare. A construit complexul de birouri North Gate din București, estimat la 21 de milioane de euro atunci, printre altele.

De la câteva sute de mărci împrumutate de la părinți, Marius Ivan a ajuns să conducă afaceri de zeci sau poate sute de milioane de euro.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Cine e fotbalistul care i-a plătit victimei lui Dani Alves 150.000 de euro,...
Cine e fotbalistul care i-a plătit victimei lui Dani Alves 150.000 de euro, în locul brazilianului
Incendiu de proporții. Un bloc de 14 etaje a fost înghițit de flăcări,...
Incendiu de proporții. Un bloc de 14 etaje a fost înghițit de flăcări, în Valencia. 450 de oameni trăiesc în clădire
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți...
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți cum îi zic eu?”
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top...
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top al resorturilor din Europa
Străzi din Bucureşti, cu
Străzi din Bucureşti, cu "nume tâmpite" puse de regimul comunist. "Aşa le-am găsit de când m-am mutat eu"
Orașul în care oamenii au declarat război operelor de artă. Sculpturi furate, vandalizate...
Orașul în care oamenii au declarat război operelor de artă. Sculpturi furate, vandalizate sau batjocorite pe internet
Cel mai bogat sat din România, unde Ferrari-ul e considerat „vechitură”. Puțini români...
Cel mai bogat sat din România, unde Ferrari-ul e considerat „vechitură”. Puțini români știu de existența lui
Scandal uriaș la procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a întrebat dacă una dintre...
Scandal uriaș la procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a întrebat dacă una dintre victime este în sală. Reacția imeediată a tatălui
Mioara Roman a murit în azil, chiar înainte de a împlini 84 de...
Mioara Roman a murit în azil, chiar înainte de a împlini 84 de ani
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
VIDEO şocant: Dan Bursuc îi calcă pe urme lui Florin Salam: "S-a făcut...
VIDEO şocant: Dan Bursuc îi calcă pe urme lui Florin Salam: "S-a făcut parizer"
Toată sala a încremenit la procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a verificat dacă...
Toată sala a încremenit la procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a verificat dacă e prezent și studentul ucis în accidentul de la 2 Mai
De ce ușa de la baie trebuie ținută închisă mereu? Explicația la care...
De ce ușa de la baie trebuie ținută închisă mereu? Explicația la care nimeni nu se aștepta