News

Un cioban beat a pus pe jar Serviciul Salvamont. A sunat la 112 și a mințit că a fost atacat și rănit de un urs

Un cioban beat a sunat la 112 și a alertat Serviciul Salvamont. Acesta a mințit că a fost atacat şi rănit de un urs.
30.07.2021 | 15:59
Un cioban beat a pus pe jar Serviciul Salvamont A sunat la 112 si a mintit ca a fost atacat si ranit de un urs
ADVERTISEMENT

Un cioban de la o stână situată în județul Maramureș a alertat autoritățile. Acesta a sunat la 112 și a afirmat că a fost atacat și mușcat de urs.

În realitate, acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice și suferise doar câteva zgârieturi provocate de căzături.

ADVERTISEMENT

Un cioban a alertat Serviciul Salvamont, spunând că a fost atacat de urs. În realitatea, avea zgârieturi și era beat

Incidentul din această săptămână a fost raportat în zona Borişte-Igniş din Munţii Gutâi, în noaptea de joi spre vineri.

Ciobanul a sunat la Serviciul Unic de Urgență și s-a plâns că a fost muşcat de urs. Ajunși la ”victimă”, salvatorii au constata că ”bărbatul atacat de urs” era de fapt ”lovit” de niște substanțe bahice.

ADVERTISEMENT

Cetățeanul suferise de fapt zgârieturi probabil provocate de căzături, el fiind sub influenţa alcoolului, a informat directorul Serviciului Public Judeţean (SPJ) Salvamont Maramureş, Dan Benga.

”Echipa de prim răspuns a SPJ Salvamont Maramureş a ajuns în zona menţionată de cioban. Acesta a fost găsit şi prezenta zgârieturi, probabil provocate de căzături, fiind sub influenţa alcoolului. Poliţia şi Jandarmeria i-au verificat identitatea.

ADVERTISEMENT

I-a fost verificată starea de sănătate de colegii de la Ambulanţa Maramureş şi datorită faptului că nu prezenta probleme medicale a fost dus la stâna unde lucra, de echipa Salvamont, tocmai pentru a nu îl expune unor potenţiale viitoare probleme”, a spus Dan Benga, conform Agerpres.

Ciobanul din Maramureș, neatacat de urs, dar amendat de autorități

Ciobanul care a pus pe jar echipajele de intervenție de la Salvamont Maramureș este în afara oricărui pericol din punct de vedere medical. În schimb, el nu a scăpat de amendă.

ADVERTISEMENT

Întrucât a sunat și a mințit că are nevoie de intervenția celor de la 112, acesta a primit o amendă de la Jandarmerie.


”Agențiile prezente la faț locului, Poliția si Jandarmeria, i-au verificat identitatea. I-a fost verificata starea de sănătate de colegii de la Ambulanta Maramureș și datorită faptului că nu prezenta probleme medicale a fost dus la stâna unde lucra, de echipa Salvamont, tocmai pentru a nu îl expune unor potențiale viitoare probleme.

I-a fost aplicată de către Jandarmerie și o sancțiune pentru solicitarea prin 112 fără motiv a echipelor de căutare – salvare”, anunță Salvamont Mramureș, pe Facebook.

ADVERTISEMENT