Life

Un concert dintr-o comună din Giurgiu, scena unei înfruntări epocale! Niculina Stoican, față în față cu Olguța Berbec

După un scandal monstru și cu procese în desfășurare, Olguța Berbec și Niculina Stoican urcă pe aceeași scenă.
12.04.2024 | 14:30
Un concert dintro comuna din Giurgiu scena unei infruntari epocale Niculina Stoican fata in fata cu Olguta Berbec
Olguța Berbec și Niculina Stoican, scandal fără sfârșit, cântă împreună într-o cumină din Giurgiu / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Olguța Berbec și Niculina Stoican vor urca pe aceeași scenă, într-o comună micuță din Giurgiu, la un eveniment. Cele două sunt invitate să distreze oamenii kla Ziua comunei Putineiu din Giurgiu, o localitate care abia are peste 2000 de locuitori.

Olguța Berbec și Niculina Stoican, scandal fără sfârșit, concerte împreună

Rivalitatea dintre Olguța Berbec și Niculina Stoican este una care durează deja de ceva ani. Cele două s-au întâlnit, de altfel, și în fața judecătorilor. Olguța o acuza pe colega sa de breaslă că i-ar fi furat niște piese.

ADVERTISEMENT

Doar că, la ultima înfățișare, Olguța Berbec a primit cea mai proastă veste cu putință. Iar decizia magistraților a revoltat-o la acea vreme și a depus apel. ”Admite în parte cererea pârâtei privind obligarea reclamantei la plata cheltuielilor de judecată.

Obligă reclamanta la plata către pârâtă a sumei de 13.059 lei cu titlu de cheltuieli de judecată”, se arăta în sentință. Iar asta însemna că Olguța Berbec avea de plătit peste 25000 de euro către Niculina Stoican.

ADVERTISEMENT

Apelul va avea loc zilele următoare. Mai exact, pe 17 aprilie, Olguța Berbec și Niculina Stoican se vor revedea în sala de judecată, la Curtea de Apel București. Iar după apel, indiferent ce va decide instanța, cele două vor da nas în nas în comuna Putineiu din Giurgiu.

Mai exact, pe 21 aprilie, cele două vor cânta pe scenă, sub privirea atentă a primarului care a organizat un eveniment de zile mari pentru cei 2000 de oameni. Și, desigur, a cheltuit sume serioase pentru a aduce pe scenă vedete de primă mână.

ADVERTISEMENT

Printre cei care vor urca pe scenă se numără și Bogdan de la Ploiești, Andreea Bălan, Mariana Ionescu Căpitănescu, Nicușor Iordan, Simona Dinescu. Lorena Iancu se va ocupa de prezentarea invitaților de la Ziua comunei Putineiu din Giurgiu.

De la ce s-au certat Olguța Berbec și Niculina Stoican?

Între Olguța Berbec și Niculina Stoican este o rivalitate veche. Iar prima a dat-o în judecată pe cea de-a doua după ce ar fi constatat că o melodie pe care o lansase ar fi fost copiată de Niculina Stoican. Doar că, la acea vreme, instanța a decis că Olguța Berbec nu are dreptate și că nu este vorba de niciun plagiat.

ADVERTISEMENT

Niculina Stoican explica, în exclusivitate pentru FANATIK cum s-a ajuns la o asemenea decizie a magistraților. Artista susținea că este vorba de patrimoniul imaterial al României și că piesa respectivă, în fapt, nu ar aparține nimănui. Mai mult, explica ea, s-a apărat la proces pe sine, dar și cântecul popular și drepturile altor artiști care și-ar dori să cânte folclor.

Desigur, Olguța Berbec nu a acceptat decizia și susține că, totuși, cântecul cu pricina îi aparține. De aceea, de altfel, a făcut și apel, nemulțumită de sentință și de cheltuielile de judecată de plătit. Iar cum apelul are loc pe 17 aprilie, pe 21, la patru zile după, cele două vor avea ocazia să stea pe aceeași scenă.

Și să cânte… sau au să își regleze conturile. Tot spectacol… Pe bani publici. Pentru că, trebuie să precizăm, onorariile unor asemenea artiști nu sunt deloc mici. Spre deosebire de comuna din Giurgiu – sau bugetul ei – care i-a invitat pe scenă.

ADVERTISEMENT