News

Un copil de 12 ani a murit după ce a căzut de pe un catâr. Băiatul s-a lovit la cap

Un copil de 12 ani și-a pierdut viața după ce a căzut de pe un catâr în timpul unei plimbări. Băiatul s-a lovit puternic la cap și nu a mai putut fi salvat.
23.06.2023 | 18:52
Un copil de 12 ani a murit dupa ce a cazut de pe un catar Baiatul sa lovit la cap
Un copil de 12 ani a murit după ce a căzut de pe un catâr. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Potrivit anchetatorilor din zona Misericordia din Agerola, regiunea Campania, Italia, copilul a suferit ”un traumatism cranian în urma unei căderi de pe un catâr”. Incidentul a avut loc dimineața devreme, într-o cunoscută localitate turistică din zona Munților Lattari. Băiatul de 12 ani ar fi vrut să se plimbe cu catârul, însă această aventură i-a fost fatală.

Un copil de 12 ani a murit după ce a căzut de pe catâr

Conform La Repubblica, băiatul tocmai terminase anul școlar și ar fi vrut să se plimbe cu un catâr în această zonă turistică din localitatea Scialli, comuna Agerola. Părinții au încercat să-l ducă de urgență la spital, însă medicii nu au putut să-i salveze viața, pentru că băiatul a căzut în cap.

ADVERTISEMENT

La spital au ajuns și bunicii băiatului, care au intrat în stare de șoc și nu au reușit să ofere prea multe detalii referitoare la acest incident. Cu toate acestea, polițiștii au ajuns la concluzia că băiatul a vrut să se plimbe cu animalul și a căzut în cap, lovindu-se violent de pământ.

Un caz la fel de șocant s-a înregistrat în același timp în Vaslui, unde o fată de 6 ani a murit în timp ce se juca pe stradă. Fetița a fost, de fapt, lovită de o mașină și a ajuns în stare gravă la Spitalul de Copii din Iași. Pentru că a intrat în moarte cerebrală, părinții micuței au decis să-i doneze organele pentru a salva alte vieți.

ADVERTISEMENT

Astfel, medicii i-au prelevat ficatul și rinichii, care au ajuns la Institutul Clinic Fundeni. Martorii spun că fetița de 6 ani se plimba cu trotineta aproape de casă, când a fost lovită din plin de un șofer de 24 de ani care circula cu viteză. O cameră de supraveghere a surprins momentul cumplit, conform presei locale.

La fața locului a fost trimis un elicopter SMURD care a transportat-o pe fată la Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iași, unde timp de două zile fata s-a zbătut între viață și moarte. Alina Belu, manager al Spitalului de Copii ”Sfânta Maria” din Iași a oferit mai multe detalii referitoare la această tragedie.

ADVERTISEMENT

”A fost comunicată familiei varianta de donare de organe, familia a acceptat acest lucru. Drama unei familii s-a transformat în speranță pentru celelalte familii. Sunt momente grele pentru familia aflată în suferință, sunt momente de bucurie pentru cei ce vor primi organele”, a transmis specialistul.

“Este primul donator pediatric de la Iași din acest an, o fetiță de 6 ani. S-au prelevat doar ficatul și rinichii. Organele au fost trimise la București și transplanturile urmează să se efectueze în cursul zilei de astăzi”, a declarat, totodată, Raluca Neagu Movilă, coordonator Centrul Regional de Transplant Moldova.

ADVERTISEMENT

Medicii sunt disperați și spun că tot mai mulți copii ajung la spital după astfel de accidente. ”Vrem să tragem un semnal de alarmă în ceea ce privește creșterea alarmantă a accidentelor în care sunt implicați minorii. Noi, ca societate, ca părinți, trebuie să facem ceva să stopăm aceste drame care se întâmplă copiilor noștri”, a completat Alina Belu. Șoferul care a cauzat acest accident a fost reținut pentru 24 de ore.

ADVERTISEMENT
Tags: