News

Un copil răpit în urmă cu 32 de ani își regăsește în cele din urmă părinții. Cum a fost posibilă reîntregirea familiei după atâția ani

19.05.2020 | 15:25
Un copil rapit in urma cu 32 de ani isi regaseste in cele din urma parintii Cum a fost posibila reintregirea familiei dupa atatia ani
ADVERTISEMENT

Un copil răpit în urmă cu 32 de ani în China își regăsește în cele din urmă părinții, iar familia povestește cum a fost posibilă reîntregirea după toți acești ani.

Un copil răpit în urmă cu 32 de ani își regăsește în cele din urmă părinții

Părinții unui copil ce a fost răpit dintr-un hotel în 1988 au reușit să se reîntâlnească cu acesta după 32 de ani de căutări, informează BBC.

ADVERTISEMENT

Mao Yin a fost răpit când avea doar 2 ani, în timp ce tatăl său a oprit să-i dea băiatului apă, în timp ce mergeau acasă de la spital.

Părinții l-au căutat pe băiat în toată țara, iar mama sa a distribuit peste 100.000 de fluturași cu imaginea micuțului.

ADVERTISEMENT

Familia s-a reunit în cadrul unei conferințe de presă susținute de poliția chineză, iar băiatul, ajuns acum la 34 de ani, a spus să plănuiește să stea o perioadă alături de părinți.

Cum a fost posibilă regăsirea

„Aș dori să mulțumesc zecilor de mii de oameni care ne-au ajutat”, a spus Li Jingzhi, mama băiatului răpit acum 32 de ani.

ADVERTISEMENT
Familia s-a reîntregit după 32 de ani. Sursa foto: Captură video
Familia s-a reîntregit după 32 de ani. Sursa foto: Captură video

Mao Yin s-a născut pe 23 februarie 1986, iar pe 17 octombrie 1988 tatăl său, Mao Zhenjing, îl ducea acasă, în urma unei vizite la spital.

Pe drum, băiatul a spus că îi este sete, așa că cei doi au oprit la intrarea unui hotel. În timp ce tatăl său a mers după apă, copilul a fost răpit.

ADVERTISEMENT

Familia a început de atunci căutarea băiatului, iar la un moment dat părea că au dat de urma acestuia, dar s-a dovedit a fi o pistă falsă.

Mama copilului și-a dat demisia pentru a se concentra pe găsirea copilului și a ajuns să împartă în jur de 100.000 de fluturașe cu chipul lui Mao Yin în peste 10 provincii din China, dar fără succes.

În 2007, doamna Li a început să facă voluntariat în cadrul unui grup numit ”Copile, întoarce-te acasă”, pentru a ajuta alți părinți în căutarea copiilor dispăruți.

Potrivit presei chineze, aceasta a contribuit la regăsirea a 29 de copii, în timp ce băiatul ei era tot de negăsit.

În luna aprilie a acestui an, poliția a primit un indiciu despre un bărbat, adoptat de mic, din provincia Sichuan, din sud-vestul Chinei, aflată la aproape 1.000 de km față de familia în cauză,

Oamenii legii au luat legătura cu bărbatul respectiv, ajuns acum la 34 de ani, căruia i-au făcut un test ADN pentru a vedea dacă este rudă cu Mao Zhenjing și Li Jingzhi, iar rezultatul a venit pozitiv.

Mao Yin, al cărui nume a fost schimbat în Gu Ningning, este bărbat în toată firea acum și are o afacere de decorațiuni interioare.

Acesta spune că nu este sigur despre ce se va întâmpla în viitor, dar își dorește să petreacă o perioadă de timp alături de părinții biologici.

Polițiștii au descoperit că bărbatul a fost vândut când era mic unui cuplu care nu avea copii, pentru suma de 6.000 de yeni (840 de dolari), anunțând că ancheta în acest caz este în desfășurare.

În 2009, ministrul pentru securitate publică din China a anunțat înființarea unei baze de date care a ajutat până acum la găsirea a peste 6.000 de copii.

Mai mult, în mai 2016 a fost lansat un alt program, renumit „Reuniunea”, care a dus, până în iunie 2019, la descoperirea a altor 4.000 de copii ce își căutau părinții.

 

ADVERTISEMENT