News

Un deputat liberal declară război firmelor olandeze și austriece în cazul unui eșec al României în dosarul Schengen. „Îmi voi dedica ultimii doi ani din acest mandat”

Deputatul PNL Pavel Popescu a amenințat cu legi împotriva firmelor olandeze și austriece în cazul unui vot împotriva aderării României la Schengen
20.11.2022 | 22:13
Un deputat liberal declara razboi firmelor olandeze si austriece in cazul unui esec al Romaniei in dosarul Schengen Imi voi dedica ultimii doi ani din acest mandat
Pavel Popescu, amenințări pentru Olanda și Austria. Sursa foto: Facebook/ Pavel Popescu
ADVERTISEMENT

Liberalul Pavel Popescu, fost președinte al Comisiei de apărare din Camera Deputaților, a susținut duminică, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că își va dedica ultimii doi ani de mandat pentru a promova legislație împotriva firmelor olandeze și austrice în cazul unui vot împotriva primirii României în Schengen.

Amenințare la adresa Olandei și Austriei

Liberalul a spus că cele două țări ce se opun în acest moment aderării României, Olanda și Austria, fac parte din clubul „țărilor cu ifose” cu „supradoze de gaz rusesc și cocaină columbiană”.

ADVERTISEMENT

„Refuz să iau în considerare un eşec al aderării României la spaţiul Schengen până la sfârşitul anului. Sau scenariul amânării până la un alt moment «potrivit». Două ţări se opun momentan: Olanda şi Austria.

Cu menţiunea că premierul Olandei se agită mult zilele acestea cu telefoane, pentru a lărgi şi mai mult clubul celor două ţări pline de ifose, care ar intra în sevraj instant fără supradozele zilnice de gaz rusesc şi cocaină columbiană.

ADVERTISEMENT

Nu voi comenta înainte de 8 decembrie ce a făcut sau ce nu a făcut România de a ajuns în situaţia aceasta. Dar dacă (Doamne fereşte) România nu intră în Schengen până la sfârşitul anului vă spun ce voi face eu, un simplu parlamentar: îmi voi dedica ultimii doi ani din acest mandat pentru legislaţie şi activitate politică ce vor viza în mod direct firmele şi interesele austriece (ruseşti la bază) şi olandeze prezente în România”, a scris deputatul liberal duminică pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că după declarațiile premierului olandez, Mark Rutte, cu privire la obiecțiile pe care le are privind aderarea României, zilele trecute și ministrul de interne austriac a declarat că se opune primirii în Schengen atât a României cât și a Bulgariei și Croației.

ADVERTISEMENT

Liberalul vorbește de o „promisiune fermă”

Deputatul Pavel Popescu susține că declarația sa, despre care susține că știe că va ajunge prin ambasadele celor două țări la autoritățile olandeze și austriece, susține că aceasta este o „promisiune fermă” similară celei făcute de acesta în 2017, atunci când a amenințat că va bloca investițiile chineze în România.

„Desigur, mulţi pot ironiza această postare. Au mai făcut-o şi în 2019, atunci când am anunţat în Reuters (şi PNL nu era la putere) că voi bloca investiţiile chineze în România pe domenii strategice. M-am ţinut de cuvânt. De data aceasta va fi puţin diferit pentru că nu sunt singur. O bună parte din colegii de generaţia mea din Parlament sunt gata să mi se alăture.

ADVERTISEMENT

Ştiu că ambasadorii celor două ţări vor trimite această postare “«acasă, în centrală». Şi bine fac. Pentru că nu e o vreo ameninţare politică, ci doar o promisiune fermă că unii dintre noi, care nu am bagat mâna în «borcanul cu miere» cu aceste firme pentru că ne iubim ţara, ne-am cam săturat.

Nu accept sfaturi de diplomaţie până în 8 decembrie. Eu sunt votat politic, nu sunt diplomat”, a mai spus Pavel Popescu.

ADVERTISEMENT
VIDEO. Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în...
VIDEO. Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în cușcă, la gala RXF din Sala Polivalentă! Reacția șocantă a organizatorilor
Pericolul din prăjituri. Substanța cu aromă de unt care ne poate afecta ADN-ul
Pericolul din prăjituri. Substanța cu aromă de unt care ne poate afecta ADN-ul
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris!...
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris! Ghinioanele nu se mai termină pentru tenismenă
Un câine pierdut în 2022, găsit de pompierii din Caraş-Severin doi ani mai târziu. Momentul...
Un câine pierdut în 2022, găsit de pompierii din Caraş-Severin doi ani mai târziu. Momentul revederii dintre Dixie şi stăpânul său
„Divină!” Soția lui Andrei Ivan, care face „șpagatul perfect”, apariție răvășitoare într-un costum...
„Divină!” Soția lui Andrei Ivan, care face „șpagatul perfect”, apariție răvășitoare într-un costum de baie minuscul în Mykonos
Ce nu s-a văzut la TV la Survivor! Zanni, reacție furibundă după ce...
Ce nu s-a văzut la TV la Survivor! Zanni, reacție furibundă după ce mama lui Iancu Sterp l-a criticat aspru: "Se încearcă manevre prea murdare..."
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Dezvăluiri despre Simona Halep. Cum s-a purtat tenismena cu o româncă în China
Dezvăluiri despre Simona Halep. Cum s-a purtat tenismena cu o româncă în China
Vremea devine insuportabilă. Temperaturi de speriat în România
Vremea devine insuportabilă. Temperaturi de speriat în România
Zanni îi învinge pe Iancu Sterp și Andrei Ciobanu în marea finală și...
Zanni îi învinge pe Iancu Sterp și Andrei Ciobanu în marea finală și ia premiul de 100.000 de euro de la Pro TV?! Surpriză uriașă în finala Survivor!
Europa, în alertă maximă. O nouă armă de război a Rusiei: incendierea și...
Europa, în alertă maximă. O nouă armă de război a Rusiei: incendierea și sabotajul
Cea mai puternică regină a tuturor timpurilor. A cerut să fie înmormântată purtând...
Cea mai puternică regină a tuturor timpurilor. A cerut să fie înmormântată purtând vălul de mireasă