News

Un deținut de la Penitenciarul Găești a evadat. Bărbatul mai avea de stat circa un an în spatele gratiilor

Un deținut de la Penitenciarul Găești a evadat în cursul zilei de joi, anunță Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița. Bărbatul mai avea de stat puțin peste un an în spatele gratiilor.
25.11.2021 | 16:33
Un detinut de la Penitenciarul Gaesti a evadat Barbatul mai avea de stat circa un an in spatele gratiilor
ADVERTISEMENT

Bărbatul în vârstă de 43 de ani a evadat de la Penitenciarul Găești, unde era încarcerat pentru furt.

Conform informațiilor de la acest moment, bărbatul era în afara penitenciarului, unde desfășura diferite activități. Deși era suprevegheat, acesta tot a reușit să fugă.

ADVERTISEMENT

Bărbat evadat de la Penitenciarul Găești. Polițiștii sunt pe urmele sale

Acesta avea o pedeapsă de trei ani și două luni pentru furt calificat. De asemenea, el urma să fie eliberat în 2023, deci avea o perioadă de circa un an pe care trebuia să o petreacă în spatele gratiilor.

Pentru ca acesta să fie prins, oamenii legii au pus în aplicare „Planul Rețeaua”. Până la acest moment, el nu a fost prins.

ADVERTISEMENT

„La data de 25.11.2021, ora 14.20, IPJ Dâmbovița a fost sesizat cu privire la faptul că un bărbat în vârstă de 43 de ani, încarcerat la Penitenciarul Găești, în regim deschis, a părăsit punctul de lucru situat în afara penitenciarului, unde desfășura activități sub supraveghere, împreună cu alți deținuți.

A fost pus în aplicare Planul Rețeaua în vederea depistării evadatului.

Bărbatul executa o pedeapsă de 3 ani și 2 luni, pt. furt calificat și urma să fie eliberat în anul 2023”, a transmis IPJ Dâmbovița.

ADVERTISEMENT

Un alt evadat, prins după câteva zile de libertate. El a fost ajutat de polițiști

Deținutul a fost prins după mai bine de două zile timp în care s-a plimbat nestingherit pe străzile din Craiova. Acesta evadase din arestul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, chiar din curte.

Acesta nu fusese supravegheat, așa că a profitat de ocazie și a evadat. După două zile de căutări, bărbatul a fost găsit, după ce sute de poliție și jandarmi au fost pe urmele sale.

ADVERTISEMENT

Bărbatul executa o pedeapsă de trei ani pentru furt și apoi a fost transferat în arestul IPJ Dolj pentru a fi audiat într-un dosar diferit, el fiind suspect într-un caz de crimă.

Polițiștii și-au dat seama că tânărul a plecat de acolo abia după ce au trecut 20 de minute, atunci când au verificat camerele de supraveghere.

În acest caz au fost demarate de cercetări pentru a investiga patru polițiști.

“A fost dispusă cercetarea prealabilă faţă de patru poliţişti şi totodată a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova cu privire la săvârşirea infracţiunii de înlesnire a evadării”, a declarat Mihaela Sadoveanu, purtător de cuvânt IPJ Dolj.

ADVERTISEMENT