News

Un elev din Huși a fost retras de la cursuri de mama sa. Care a fost motivul

Decizie controversată la un liceu din Huși. O mamă solicită conducerii școlii retragerea fiului din sistemul educațional
21.02.2024 | 16:57
Un elev din Husi a fost retras de la cursuri de mama sa Care a fost motivul
O mamă a depus cerere la școală pentru a-și retrage copilul de la cursuri. Motivul este unul neașteptat. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Mama unui adolescent în clasa a IX-a a solicitat retragerea fiului ei de la școală, invocând un motiv ieșit din comun. Se pare că acesta nu ar mai prezenta interes pentru procesul educațional.

Elev de clasa a IX-a retras de la cursuri de către mama sa

Femeia a mers la Liceul Tehnologic „Ioan Corvin” din Huși, unde fiul său este elev, pentru a depune o cerere de retragere, argumentând că acesta nu mai dorea să continue studiile, fiindcă nu-l mai interesează.

ADVERTISEMENT

Eforturile conducerii școlii de a clarifica situația cu mama elevului au fost în zadar. Reprezentanții școlii i-au sugerat să consulte un psiholog pentru a înțelege mai bine situația și greșeala pe care o făcea.

De asemenea, elevului i s-a recomandat să participe la consiliere psihologică pentru a înțelege importanța școlii în viața sa, în speranța că așa nu va renunța la cursuri.

ADVERTISEMENT

„Unii sunt tentați să abandoneze. Da, chiar acum a venit o mamă la școală, dorind să retragă dosarul fiului dânsei, pentru că copilul nu mai vrea să vină la școală. Băiatul este în clasa a IX-a. Am încercat să lămurim acest lucru, să o convingem nu e bine.

Avem psiholog al școlii, am recomandat o ședință împreună cu mama și elevul la psiholog. Eu sper să îl atragem la școală și să îl ținem până la finalizarea anilor de liceu.”, a spus profesoara Cătălina Dacu, directorul Liceului Tehnologic „Ioan Corivan” Huși, potrivit Vremea nouă.

ADVERTISEMENT

Elevii pot primi bursă de 1.000 de lei

Conducerea școlii mai spune pentru sursa citată că decizia a fost dificil de înțeles și din punct de vedere financiar, deoarece toți elevii din respectivul liceul respectiv beneficiază de diverse tipuri de burse, cum ar fi burse tehnologice, sociale sau de merit.

„Pe profilul de studii profesional, fiecare copil primește bursă. Și în afară de această bursă tehnologică poate primi bursă socială și chiar bursă de merit. Un copil care le primește pe toate trei are peste 1.000 lei pe lună, plus că naveta este gratuită. Deci, sunt niște avantaje pe care nu ar trebuie să le rateze niciun elev, care vrea să vină să învețe o meserie.”, a mai adăugat directorul școlii.

ADVERTISEMENT

Profesorii încearcă să-i convingă pe copii că ar fi ideal ca nimeni să nu părăsească sistemul de învățământ fără a-și finaliza o formă de educație, iar părinții ar trebui să fie primii care să înțeleagă acest aspect.

ADVERTISEMENT