News

Un elicopter s-a prăbuşit pe şoseaua de centură a Madridului. Printre răniţi se află şi un şofer aflat la sol

Un elicopter care participa la târgul European Rotors, care are loc la Madrid, s-a prăbușit vineri, pe autostrada M-40, la scurt timp după decolare.
01.12.2023 | 13:50
Un elicopter sa prabusit pe soseaua de centura a Madridului Printre raniti se afla si un sofer aflat la sol
Pe imagini se vede cum coada elicopterului s-a rupt Foto: captură video
ADVERTISEMENT

Un elicopter s-a prăbuşit vineri dimineață pe șoseaua de centură a oraşului Madrid, iar trei persoane au fost rănite ușor, după cum informează presa spaniolă.

Elicopterul prăbuşit este de producţie americană

Elicopterul a căzut pe șoseaua M-40 din nordul Madridului, nu departe de târgul IFEMA, unde se desfășoară în aceste zile Târgul European de Elicoptere.

ADVERTISEMENT

Mai multe autospeciale de pompieri și ambulanțe se află la locul accidentului. Unul dintre piloții a coborât singur din elicopter, iar celălalt a fost ajutat de pompierii sosiţi în ajutor, transmite televiziunea publică spaniolă TVE.

Primul bărbat a suferit leziuni minore la cap, iar al doilea la femur. De asemenea, a fost rănită ușor o altă persoană, șoferul unui autoturism care trecea prin zonă și a fost tăiat de fragmente de sticlă spartă.

ADVERTISEMENT

Cauza accidentului este încă necunoscută, iar o anchetă se află în desfășurare. Aparatul prăbuşit face parte din familia de elicoptere construite de compania americană Enstrom Helicopter Corporation. Aceasta are două modele mici, F-28 și 280.

Din aprilie 1965, compania a produs peste 1.200 de unități din ambele versiuni. Cea mai recentă evoluție a lui 280 este modelul 280FX, care s-a prăbușit vineri pe autostrada M-40, din jurul Madridului.

ADVERTISEMENT

Este un elicopter ușor, cu trei locuri, iar dezvoltarea sa se bazează pe versiunea 280F și are roți atașate la patinele de aterizare. Certificat în 1985, modelul 280FX este un elicopter de antrenament, sportiv și comercial.

În prezent, patru armate folosesc această serie de elicoptere 280, toate din națiuni sud-americane. Este vorba despre Chile, Columbia, Peru și Venezuela.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Enstrom produce şi modelul 480B, mai mare decât celelalte elicoptere, alimentat de turbină. Este disponibil ca aeronavă de patrulare și antrenament avansat, cu trei locuri, sau ca un transport executiv cu trei până la cinci locuri. Pentru operaţiunile de aplicare a legii, Enstrom produce o variantă specializată a 480B, cunoscută sub numele de Guardian, și F28F, numită Sentinel.

ADVERTISEMENT