News

Un fenomen inexplicabil legat de coronavirus se întâmplă în România. Alexandru Rafila: ”De câteva zile vedem asta”

14.05.2020 | 08:03
Un fenomen inexplicabil legat de coronavirus se intampla in Romania Alexandru Rafila De cateva zile vedem asta
Alexandru Rafila: Numărul de cazuri este mare pentru că suntem la 10-12 zile de la redeschiderea școlilor. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

O evoluție inexplicabilă legată de cazurile zilnice de coronavirus se întâmplă în România în ultima perioadă. Acest lucru a fost observat de doctorul Alexandru Rafila.

Un fenomen inexplicabil legat de coronavirus se întâmplă în România. Alexandru Rafila: ”De câteva zile vedem asta”

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a declarat că, în ultimele patru zile, a remarcat un fenomen interesant în România legat de evoluția zilnică a cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Medicul încă nu găsește o explicație la faptul că, deși relaxarea oamenilor se vede pe străzile din țară, care sunt din nou extrem de aglomerate, numărul cazurilor raportate de Grupul de Comunicare Strategică se află pe un trend descendent.

”Sunt bucuros că s-a întâmplat un fenomen, nu știu încă de ce, și anume faptul că de patru zile suntem într-o scădere sensibilă a numărului de cazuri de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Nu am avut niciodată patru zile la rând cu o cifră de infectări de aproximativ 200 de cazuri zilnic. Să vedem dacă este o întâmplare sau acest trend se menține și suntem într-o perioadă de scădere a infecției.

‘Sunt oarecum surprins de această evoluție pentru că știm bine, în ultima perioadă, lumea a fost mai prezentă pe stradă. Se vede acest lucru și în trafic! Practic, nu putem vorbi despre o diminuare a activității oamenilor, ci, dimpotrivă despre o creștere. Sunt curios ce se va întâmpla în perioada următoare”, a explicat Alexandru Rafila, într-o intervenție la B1 TV.

ADVERTISEMENT

Infectările de coronavirus din România, în scădere vizibilă

Numărul total al cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 16.002 de la startul pandemiei până la raportarea GCS din 13 mai.

Startul luni a venit cu o medie de 300-350 de bolnavi raportați zilnic. Media a scăzut drastic în ultimele zile. Astfel, din 10 mai nu am mai trecut de 231 de cazuri.

ADVERTISEMENT

În ordine, am avut 231, 226, 190 și 224. Această relativă scădere are loc în contextul în care mai multe activități din țară s-au reluat de curând sau urmează să se reia în aceste zile, imediat după ce starea de urgență expiră.

ADVERTISEMENT