Sport

Un fost căpitan al FCSB critică și el strategia lui Becali: ”Nu văd rostul să mergi în Europa și să nu onorezi competiția”

Alex Bourceanu, fostul căpitan al lui FCSB, consideră că lotul deplasat de vicecampioană în Danemarca, pentru meciul cu Silkeborg, arată că nu onorează competiția.
06.10.2022 | 12:14
Un fost capitan al FCSB critica si el strategia lui Becali Nu vad rostul sa mergi in Europa si sa nu onorezi competitia
Dică așteaptă de la Miculescu, Octavian Popescu și ceilalți jucători care vor evolua cu Silkeborg o prestație care să probeze că vor statut de titulari. Alex Bourceanu însă critică decizia celor de la FCSB de a merge în acest meci pe jucători mai puțin folosiți. Foto: facebook FCSB
ADVERTISEMENT

FCSB joacă în această seară, cu Silkeborg, cea de-a treia partidă din grupele Conference League. Din lotul deplasat în Danemarca lipsesc, așa cum ați aflat din FANATIK, șapte oameni de bază, dintre care doar unul, Radunovic, accidentat. Decizia a stârnit o mulțime de reacții adverse, ultima aparținându-i unui fost căpitan al echipei, Alex Bourceanu.

”Pentru a-i antrena să joace din 3 în 3 zile, trebuie să exerseze”, spune Bourceanu

FCSB s-a impus cu 3-2 în fața lui FC Argeș în ultimul meci de campionat. A fost însă doar al doilea succes din actuala stagiune în SuperLiga. Astfel că vicecampioana ocupă doar poziția a 13-a, la șapte lungimi de locurile de play-off.

ADVERTISEMENT

Campionatul, și, mai exact, pentru moment, calificarea în play-off, a devenit o prioritate pentru echipa antrenată de Dică. Astfel, Conference League a trecut în plan secund, mai mulți jucători cu statut de titular fiind menajați pentru jocul cu Petrolul, de duminică.

Lucru pe care, de altfel, antrenorul FCSB, l-a și justificat: ”Am jucat din 3 în 3 zile, am văzut că nu e OK. Jucătorii au nevoie de odihnă.

ADVERTISEMENT

Eu când iau o decizie, nu o iau singur, mă sfătuiesc cu staff-ul, cu MM și cu patronul, așa se întâmplă și la o firmă, nu doar la fotbal”.

Pe de altă parte, Dică le aruncă mănușa elevilor săi. Unii dintre ei, precum Octavian Popescu, Miculescu sau chiar Ianis Stoica, pentru a reveni la statutul de jucători de bază. Cu care au început stagiunea sau, în cazul jucătorului venit de la UTA, au fost transferați.

ADVERTISEMENT

”Ar trebui să fim concentrați pe meciul acesta din Europa, indiferent cine intră pe teren în acest joc trebuie să demonstreze.

Sper ca noi să fim echipa mai bună și să obținem un rezultat pozitiv. Apoi ne vom gândi și la meciul cu Petrolul”, a spus, Dică, în conferința de presă premergătoare partidei cu Silkeborg.

ADVERTISEMENT

Strategie criticată

Abordarea celor de la FCSB a generat numeroase comentarii negative. Conducerii vicecampioanei i se reproșează că nu tratează așa cum ar trebui o campanie europeană.

Ultima voce care merge pe această idee este Alex Bourceanu, fost căpitan al FCSB, la Pro Arena. ”Avem dorința de a ne califica în cupele europene, dar când ajungem acolo nu tratăm serios.

În momentul când ajungem acolo, ne arătăm nivelul, valoarea. Când nu ai 7 jucători, indiferent de motiv, e foarte greu să ai așteptări de calificare în primăvară.

E greu să pregătești acest meci, să preconizezi cum va juca echipa și rezultatul pe care îl va obține. E de înțeles că vrei să urci în Liga 1. Nu văd rostul să mergi în Europa și să nu onorezi competiția.

Nu bagi cea mai bună echipă în aceste două meciuri, cu cea mai slabă echipă din grupă. Cu două victorii ai avea șansa să mergi în primăvară, performanță pe care nu a mai realizat-o de 5 ani și nu știu când o va mai face.

Când te califici în primăvară, jucătorii câștigă valoare, sunt expuși pe cea mai mare scenă. Prețul și valoarea cresc.

Dacă joci în grupe, ai o anumită valorare, dacă joci în primăvara europeană, valoriezi cu 40% mai mult. Dacă te califici în primăvară vei vinde mai bine”, a spus Bourceanu.

În plus, fostul internațional spune că nici scuza că jucătorii nu pot duce meciuri la interval de trei zile nu ține. ”Ne dorim să jucăm în viitor din 3 în 3 zile. Pentru a-i antrena să facă asta, trebuie să joace.

Cum e mai ușor? Când faci ceva de multe ori, sau când nu îl faci? Pentru a-i antrena să joace din 3 în 3 zile, trebuie să exerseze”, a conchis Bourceanu.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 2,00 este cota pentru „FCSB gol înainte de minutul 70” la Silkeborg – FCSB. Vezi aici toate cotele!

 

ADVERTISEMENT