Sport

Un fost internaţional român face praf lotul FCSB-ului: “Spune-mi și mie un jucător pe care poți să iei 500.000 de euro”

Liță Dumitru a analizat lotul FCSB-ului. Fostul internațional a discutat despre cota de piață a jucătorilor, o cotă în ton cu nivelul fotbalului din România.
15.12.2023 | 08:00
Un fost international roman face praf lotul FCSBului Spunemi si mie un jucator pe care poti sa iei 500000 de euro
FCSB, analizata dur de catre Lita Dumitru. foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB nu valorează nici cât zice Gigi Becali, nici cât apare pe Transfermarkt. Liță Dumitru a făcut o analiză dură a lotului lui Charalambous și a scos în evidență singurii jucători demni de un transfer în străinătate. Florinel Coman și Octavian Popescu sunt singurele produse de export ale FCSB-ului.

Florinel Coman și Octavian Popescu, singurele produse de export ale FCSB-ului

“Deocamdată, nivelul fotbalului în România este cam același peste tot. Și FCSB, și Farul, și CFR-ul, și Craiova. Cam acolo suntem cu toții. Cine va specula și va câștiga mai multe puncte va câștiga campionatul.

ADVERTISEMENT

Eu cred că FCSB are șanse. Nu vreau să o supăr, dar vreau să spun că, în condițiile când îl scoți pe Coman și pe celălalt care nu prea mai joacă, Șut… Când îi scoți pe Octavian Popescu și pe Coman, spune-mi și mie un jucător pe care poți să iei 500.000 de euro.

E coadă? Ce coadă, cine să-i ia? Valoare mare nu există! Sunt copii buni, de viitor, iar fotbalul o să le ofere ce-i mai frumos pe lumea asta”, a spus Liță Dumitru într-o intervenție telefonică pentru Digisport.ro.

ADVERTISEMENT

Florinel Coman este vedeta principală a celor de la FCSB. În vârstă de 25 de ani, Coman are clauza de reziliere setată la 5 milioane de euro. Gigi Becali este de părere că Florinel Coman valorează mai mult, însă asta a fost înțelegerea între cele două tabere la semnarea noului contract.

FCSB a ajuns la 3 meciuri fără victorie

“Florinel Coman execută foarte bine, îmi place cum execută loviturile libere. Tehnica e puțin diferită, dar ca și forță e pe acolo. Îi place să execute în forță, mult peste zid, încearcă foarte rar să dea pe colțul portarului și ar trebui să o facă mai des acolo pentru că portarii o să înceapă să-l citească”, a declarat Claudiu Niculescu pentru Digisport.ro.

ADVERTISEMENT

Octavian Popescu este în acest moment rezerva lui Florinel Coman. Jucătorul U21 al echipei lui Becali este obligat, pentru moment, să se mulțumească cu statutul de rezervă. Octavian Popescu a adunat 14 apariții în acest campionat, dintre care 7 ca titular în Superliga.

Echipa a suferit o înfrângere surprinzătoare în Liga 1 pe 3 decembrie, când a fost învinsă cu scorul de 0-2 de către Oțelul. Această înfrângere a surprins mulți, având în vedere poziția solidă pe care FCSB o ocupă în clasament.

ADVERTISEMENT

În continuare, FCSB a avut o nouă confruntare dificilă în Cupa României pe 7 decembrie, unde a fost învinsă cu 0-2 de Universitatea Craiova 1948. Pe 10 decembrie, FCSB a înregistrat un rezultat de 1-1 împotriva echipei CFR Cluj, rezultat ce duce echipa lui Becali la 3 meciuri fără victorie.

ADVERTISEMENT
Tags:
1,70 este cota BETANO pentru pronosticul „1 solist” la partida FCSB - Hermannstadt