Sport

Simone Scuffet a fost ales „jucătorul săptămânii” în Conference League. Ce notă a primit după Slavia Praga – CFR Cluj 0-1

CFR Cluj a reușit o victorie surprinzătoare cu Slavia Praga, iar portarul Simone Scuffet a fost ales cel mai bun jucător din Conference League în această rundă.
08.10.2022 | 16:34
Simone Scuffet a fost ales jucatorul saptamanii in Conference League Ce nota a primit dupa Slavia Praga  CFR Cluj 01
Simone Scuffet e evaluat la 750.000 de euro conform Transfermarkt. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Simone Scuffet a găsit explicația pentru evoluția excelentă din meciul cu Slavia Praga, iar UEFA l-a inclus în cel mai bun unsprezece.

Simone Scuffet, cel mai bun meci în tricoul lui CFR Cluj: „A fost fantastic”

UEFA nu a trecut neobservată evoluția portarului italian Simone Scuffet în UEFA Europa Conference League în meciul câștigat cu 1-0 cu Slavia Praga în Cehia.

ADVERTISEMENT

„Simone Scuffet a fost fantastic pentru CFR Cluj!”, au notat cei de la UEFA Conference League.

Goalkeeperul în vârstă de 26 a ajuns în vară la CFR Cluj din postura de jucător liber de contract, după ce s-a despărțit de Apoel Nicosia. A jucat 13 meciuri în acest sezon și a primit șapte goluri. Este evaluat la 750.000 de euro.

Simone Scuffet, inclus în echipa rundei în Conference League

Simone Scuffet a fost desemnat de către UEFA Conference League în echipa rundei a treia.

Ba mai mult, Scuffet a primit și cea mai mare notă: 9,2, conform ScofaScore și a primit titlul de „Jucătorul săptămânii”.

ADVERTISEMENT

Portarul era considerat o mare speranță în urmă cu câțiva ani și a fost evaluat la nu mai puțin de șase milioane de euro.

Scuffet s-a lansat la academia lui Udinese și a mai jucat în Serie B la La Spezia, la Como și Kasimpasa sub formă de împrumut, până să fie vândut definitiv la Apoel Nicosia în 2021.

ADVERTISEMENT

Simone Scuffet a jucat totuși 40 de meciuri în Serie A și a făcut parte din toate loturile de tineret ale naționalei Italiei, unde a strâns alte 38 de meciuri.

Ce a spus Scuffet după victoria cu Slavia Praga: „Astăzi a fost o zi bună pentru mine”

Simone Scuffet a fost extrem de fericit la finalul meciului cu Slavia Praga și a recunoscut că toată echipa a făcut un meci bun: „A fost un meci foarte greu, am suferit mult azi, dar pentru asta ne-am pregătit și încercăm să profităm de șansele noastre și asta am făcut.

ADVERTISEMENT

Atacanții au jucat foarte bine, Janga a marcat, apoi ne-am așezat în defensivă și toată echipa a făcut un meci foarte bun. Am avut un spirit foarte bun.

Mereu încerc să-mi fac treaba cât mai bine și astăzi a fost o zi bună pentru mine. A fost, însă, și munca echipei, m-au ajutat foarte mult. Când ai în față coechipieri cu un asemenea spirit, nu poți lăsa nimic să treacă”.

ADVERTISEMENT