Life

Instagram, victima hackerilor. O nouă alertă emisă de DNSC în atenția utilizatorilor

Instagram, una dintre cele mai utilizate platforme de socializare, este din nou în atenția atacatorilor cibernetici. DNSC a emis o alertă.
23.09.2022 | 23:25
Instagram victima hackerilor O noua alerta emisa de DNSC in atentia utilizatorilor
Instagram, în atenția atacatorilor cibernetici. DNSC a emis o alertă. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Rețeaua de socializare a căzut victimă hackerilor, motiv pentru care a fost emisă o alertă de către Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC). Aceasta îi vizează în mod direct pe utilizatorii platformei.

Instagram, în atenția atacatorilor cibernetici. DNSC a emis o alertă

Instagram a ajuns în atenția hackerilor care caută noi victime. Aceștia se folosesc de o campanie de tip phishing și conturi compromise pentru a fura datele utilizatorilor și pentru a le restricționa accesul.

ADVERTISEMENT

„Continuă campania de tip phishing care vizează utilizatorii reţelei sociale Instagram.

Atacatorii se folosesc acum de conturi compromise de Instagram pentru a convinge potenţialele victime, prin tehnici de inginerie socială, să furnizeze link-ul de resetare a parolei contului primit prin sms”, au transmis reprezentanții DNSC, pe Facebook.

În aceeași notă, specialiștii au mai precizat că atacatorii susțin că au nevoie de link-ul din sms pentru a obține un vot într-un concurs online. Cei din IT au mai subliniat că utilizatorii trebuie să fie atenți când furnizează date referitoare la coduri de autentificare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, oamenii trebuie să fie cu ochii în patru și la link-urile pentru resetarea parolei chiar dacă acestea vin de la persoane cunoscute și prieteni apropiați. În caz contrar pot pierde accesul complet la contul de Instagram.

Atacatorii, care sunt în general din străinătate, se folosesc de opţiunea „forgot my password” pentru a forţa modificarea parolei. Dacă acest mesaj ajunge la tine, atunci înseamnă că cineva încearcă să îți fure contul.

ADVERTISEMENT

Recomandări importante din partea DNSC

DNSC are și alte recomandări importante pentru utilizatorii plaformei Instagram. Una dintre acestea este evitarea accesării link-urilor din surse necunoscute.

De asemenea, se cere mare atenție la corectitudinea gramaticală şi de exprimare în limba română a textului primit. De cele mai multe ori atacatorii nu sunt vorbitori de română.

ADVERTISEMENT

E bine să aveți activată autentificarea cu doi factori (2FA), care se regăsește în setările aplicației. Acest strat suplimentar de securitate reducere şansele de a avea contul compromis.

În cazul în care aţi pierdut accesul la cont, adresaţi-vă Centrului de Ajutor Instagram pentru recuperare. Apoi trebuie să efectuaţi paşii necesari pentru validarea identităţii.

ADVERTISEMENT
Tags: