Sport

Un jucător cu peste 100 de goluri în Premier League, nevoit să plece de la club din cauza opiniilor despre masacrul de la Bucha: “Îmi mențin părerea!”

Legenda lui Southampton, Matt Le Tissier, și-a dat demisia din funcția de ambasador al clubului, după a făcut comentarii scandaloase cu privire la crimele comise de armata rusă în Ucraina.
07.04.2022 | 14:55
Un jucator cu peste 100 de goluri in Premier League nevoit sa plece de la club din cauza opiniilor despre masacrul de la Bucha Imi mentin parerea
Matt Le Tissier a jucat 18 ani doar pentru Southampton. Sursă foto: Getty Images
ADVERTISEMENT

Imaginile cu crimele armatei ruse din orășelele din jurul capitalei Kiev, au făcut înconjurul lumii și au scandalizat cei mai importanți șefi de stat, în frunte cu președintele SUA, Joe Biden. Însă nu toți cred că astfel de lucruri se mai întâmpla în 2022.

Matt Le Tissier, fosta legendă a lui Southampton și-a dat demisia după declarațiile șocante cu privire la masacrul din Bucha

Este și cazul lui Matt Le Tissier, un fotbalist care a scris istorie pentru Southampton și a înscris peste 100 de goluri în Premier League.

ADVERTISEMENT

Ajuns la 53 de ani, fostul jucători și-a dat demisia din funcția de ambasador al clubului, după ce a făcut remarci deplasate despre masacrul din Bucha: „sunt numai exagerări și manipulări ale presei”.

Ba mai mult, pe contul său de Twitter a aprobat o postare a Unity News Net și acuză opinia publică de minciuni cu privire la pandemia de COVID-19, armele de distrugere în masă.

ADVERTISEMENT
Postarea lui Matt Le Tissier a stârnit ample reacții în presa din Marea Britanie și nu numai
Postarea lui Matt Le Tissier a stârnit ample reacții în presa din Marea Britanie și nu numai.

Matt Le Tissier a fost un mijlocaș ofensiv, care putea evolua pe ambele benzi ale terenului și care s-a retras din activitate în 2013. A marcat în prima ligă din fotbalul englez 142 de goluri, dintre care 101 în formatul Premier League.

A jucat la Southampton timp de 15 ani, în perioada 1986-2001 și a evoluat și pentru naționala Angliei. Cu toate acestea, legenda lui Southampton a fost aspru criticat de fanii „Sfinților” care l-au bombardat cu sute de comentarii.

ADVERTISEMENT

Matt Le Tissier și-a dat demisia, dar nu și-a cerut scuze: „Părerile exprimate îmi aparțin și așa a fost întotdeauna”

Matt Le Tissier și-a anunțat demisia tot prin intermediul Twitter-ului însă nu a dat niciun moment impresia că vrea să își ceară scuze: „Am decis să mă retrag din funcția de ambasador al lui Southampton. Părerile exprimate îmi aparțin și așa a fost întotdeauna.

E important să fac pasul ăsta pentru a evita orice confuzie. Plecarea mea nu efectează relația și dragostea mea pentru acest club”, a punctat Le Tissier.

ADVERTISEMENT

Armata rusă, crime inimaginabile în Bucha, Irpin și Hostomel. Cadavre lăsate pe străzi și sute de oameni dispăruți

Trupele rusești comasate la circa 50 de kilometri de capitala Kiev au distrus totul odată cu retragerea lor, jefuind casele oamenilor.

Nici execuțiile nu au lipsit, iar primarul din Bucha a dezvăluit că peste 300 de locuitori ai orașului au fost uciși cu sânge rece, deși nu au depus rezistență.

ADVERTISEMENT