Sport

Comisia de Recurs, verdict în cazul litigiului dintre jucătorul FCSB și CFR Cluj. Update

Comisia de Recurs a venit cu verdictul în cazul litigiului dintre Damjan Djokovic, fotbalistul FCSB, și CFR Cluj, fosta sa echipă.
06.10.2023 | 14:13
Comisia de Recurs verdict in cazul litigiului dintre jucatorul FCSB si CFR Cluj Update
Damjan Djokovic este vedetă la FCSB, dar încă are de încasat bani de la CFR Cluj. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
06-10-2023
11:17

Comisia de Recurs, verdict în litigiul Djokovic - CFR Cluj

Damjan Djokovic a fost jucătorul celor de la CFR Cluj în perioadele 2013-2014 și 2017-2021. Sosit în vară la FCSB, mijlocașul croat a mers la comisii în speranța de a-și recupera anumite restanțe salariale din perioada petrecută în Ardeal. 

În luna august, Djokovic s-a adresat la Comisia Națională pentru Soluționarea Litigiilor din cadrul FRF, însă nu a avut câștig de cauză. La fel s-a întâmplat și după ce fotbalistul a făcut apel la Comisia de Recurs. 

„DJOKOVIC DAMJAN vs. FC CFR 1907 CLUJ SA – Pretenții financiare – Respinge recursul ca nefondat. Definitivă și executorie pe plan intern.

Hotărârea poate fi atacată la TAS în termen de 21 zile de la comunicare. Pronunțată azi, 05.10.2023, în ședință nepublică, la sediul LPF”, a fost anunțul LPF. 

Mijlocașul celor de la FCSB mai are la îndemână doar varianta unui apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. 

Damjan Djokovic a ajuns în această vară la FCSB, revenind în țară după doi ani și jumătate petrecuți în afara României. Anterior, el a jucat mai mulți ani la CFR.

Damjan Djokovic se judecă cu CFR Cluj

Croatul a jucat la CFR Cluj între 2013 și 2014, respectiv între 2017 și 2021, după care a plecat în Turcia, unde a evoluat la Rizespor și Adana Demirspor, respectiv în Arabia Saudită, evoluând la Al-Raed.

ADVERTISEMENT

Croatul susține că a rămas cu restanțe salariale din partea CFR Cluj după plecarea din 2021. Nu a ajuns la un acord cu echipa, astfel că a mers la comisii.

Comisia de Recurs a FRF a avut solicitarea lui Damjan Djokovic pe masă la ședința din 28 septembrie. S-a dictat o amânare până pe 5 octombrie.

ADVERTISEMENT

Djokovic a adunat 13 goluri și 15 pase de gol în cele 152 de meciuri jucate la CFR Cluj. La FCSB a adunat 14 meciuri, trei goluri și o pasă de gol.

Djokovic vrea titlul cu FCSB

După ultimul meci de campionat, victoria cu 5-2 cu Sepsi OSK, în care Djokovic a marcat din penalty, croatul a vorbit despre perioada în care a evoluat mai puțin.

ADVERTISEMENT

Legat de sezon, el spune că echipa poate fi campioană și speră ca el și colegii lui din vestiar să reușească să ridice trofeul așteptat de mulți ani de suporteri.

E o plăcere să execut penalty-ul, nu o teamă. Fotbalul e o plăcere. Mai ales că ai zis că sunt experimentat, cred că știu cum merge un sezon. Am avut un început puternic.

ADVERTISEMENT

Normal că avem un lot de 25 de jucători și fiecare trebuie să aibă șansa de a juca. Nu sunt eu mai important decât echipa. Cea mai importantă e echipă, care nu a mai câștigat de multă vreme campionatul.

Astea se întâmplă într-un sezon. Ca jucător trebuie să respecți aceste decizii (n.r – de a juca mai puțin) și atât. Psihic e încărcătură mai mare, mai ales dacă joci numai în deplasare, dar când joci la FCSB e o plăcere când câștigi, când joci fotbal, iar echipa merge bine. 

La începutul sezonului aveam trei fronturi unde puteam să spunem ceva. Nu am reușit în Europa. Acum au rămas Cupa României și campionatul, iar ambele sunt importante.

Eu cred că FCSB a avut mereu pedigri de campioană. A fost pe podium mereu în ultimii 8-10 ani. Toate ingredientele sunt aici, acum depinde de noi. Numai noi putem să ne încurcăm singuri, nu sunt alții care să câștige. Sperăm să nu se întâmple asta“, a spus Damjan Djokovic.

  • Cotă BETANO pentru FCSB: 2.05 este cota pentru GG la meciul FCSB – U Cluj de luni, 2 octombrie, de la ora 21:00.
ADVERTISEMENT