News

Un mal de pământ s-a prăbușit peste doi muncitori în timp ce lucrau la canalizare. Unul dintre bărbați a murit

Un bărbat din județul Iași a murit îngropat de viu după ce un mal de pământ s-a prăbușit peste el în timp ce lucra la sistemul de canalizare din localitatea Cotnari.
01.04.2024 | 16:12
Un mal de pamant sa prabusit peste doi muncitori in timp ce lucrau la canalizare Unul dintre barbati a murit
Un mal de pământ s-a prăbușit peste doi muncitori în timp ce lucrau la canalizare. Unul dintre bărbați a murit. Foto: BZI.ro
ADVERTISEMENT

Un alt bărbat, îngropat de asemenea de malul de pământ, a fost transportat de urgență la spital. Accidentul de muncă s-a produs luni în localitatea Cotnari, din județul Iași. Conform polițiștilor, cei doi muncitori efectuau lucrări la canalizarea din localitate, iar la un moment dat malul de pământ s-a surpat și i-a acoperit.

Un mal de pământ s-a prăbușit peste doi muncitori în timp ce lucrau la canalizare

În ciuda manevrelor de resuscitare, unul dintre muncitori a murit sufocat. ”Pacientul a fost găsit sub un mal de pământ în stop cardiorespirator. La sosirea echipajelor medicale se efectuau manevre de resuscitare de persoanele de la faţa locului, care l-au extras parţial de sub malul de pământ.

ADVERTISEMENT

Ulterior a fost extras complet de către pompieri şi preluat de către echipajul cu medic de pe ambulanţă. S-au continuat manevrele de resuscitare, fără răspuns. A fost declarat decesul”, a transmis medicul Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi. Fiind vorba despre un accident de muncă, pe fir a intrat și Inspectoratul Teritorial de Muncă, fiind demarată o anchetă.

Conform BZI.ro, ISU Iași a anunțat că una din victime a fost transportată la spital și se încearcă salvarea sa. ”Cele două victime sunt bărbați, persoana în șoc cardio respirator, 42 de ani, persoană asistată medical, 45 de ani”, a transmis reprezentanții ISU Iași. Se pare că a doua victimă nu a fost acoperită în totalitate de pământ.

ADVERTISEMENT

”Echipajele din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu Frumos au ajuns la locul solicitării. Este o persoană de sex masculin, inconștientă, surprinsă de la brâu în jos. Victima, în stare de inconştientă a fost predată echipajului medical SAJ sosit la locul solicitării”, au mai declarat reprezentanții ISU Iași.

Doi bărbați au fost surprinși de un mal de pământ în localitatea Cotnari

Momentan nu se știe de ce s-a prăbușit malul de pământ peste cei doi muncitori, însă cel mai probabil a fost vorba despre nerespectarea măsurilor de siguranță care se impun la astfel de lucrări. Din păcate astfel de incidente nu sunt rare în România, țară unde mulți muncitori lucrează pe șantiere fără a respecta măsurile de siguranță.

ADVERTISEMENT

O situație similară a fost înregistrată în urmă cu patru săptămâni într-o comună din Vâlcea, unde trei muncitori munceau la un șanț. Și în această situație pompierii și medicii SMURD au intervenit de urgență pentru a le acorda primul ajutor celor două victime. Din fericire aici nu au existat morți, pentru că cei doi bărbați au fost scoși de sub pământ în timp util.

Conform reprezentanților ISU Vâlcea, unul dintre muncitori a suferit un atac de panică și a acuzat o stare de rău, în timp ce un altul a fost transportat la spital cu un traumatism toracic sever. A treia victimă, un alt muncitor, a fost îngropată 2 metri sub malul de pământ, însă pompierii au reușit să îi salveze viața.

ADVERTISEMENT

Accidentul de muncă a avut loc în comuna Sinești, conform ISU Vâlcea. ”Forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Drăgășani și Stației de Pompieri Grădiștea, cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, o autospecială de descarcerare, un container multirisc, un autocamion cu materiale de construcții, o ambulanță SMURD și două ambulanțe SAJ, intervin în acest moment, pentru salvarea a două persoane, surprinse de un mal de pământ, în localitatea Sinești”, transmiteau salvatorii.

ADVERTISEMENT
Tags: