News

Un medic veterinar, decisiv în salvarea țării de la coronavirus. Măsurile luate din ianuarie

09.04.2020 | 11:50
Un medic veterinar decisiv in salvarea tarii de la coronavirus Masurile luate din ianuarie
ADVERTISEMENT

Un medic veterinar din Insulele Feroe are un rol decisiv în lupta cu succes contra pandemiei de coronavirus. În micuța țară din Arhipelagul Atlanticului de Nord, numărul cazurilor de COVID-19 este unul redus, iar cel al cazurilor grave insignifiant.

Un medic veterinar, decisiv în salvarea țării de la coronavirus

Debes Christiansen, un om de știință veterinar din Insulele Feroe și-a transformat total laboratorul în care activează. În locul în care inițial acesta testa vietățile marine, acum testează oamenii și încearcă să domolească pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Se pare că o face cu succes. În Insulele Feroe, acesta este considerat a fi cel care a contribuit cel mai mult la numărul mic de îmbolnăviri cu COVID-19. Până în prezent, în această țară s-a înregistrat un singur pacient care a necesitat internare.

Dacă majoritatea țărilor europene sunt puse la pământ de pandemia de COVID-19 și sistemele lor medicale fac față cu greu numărului de îmbolnăviri, în micuța țară din arhipelagul din Atlanticul de Nord există o singură persoană în spital cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Insulele Feroe este una dintre cele cinci țări europene, alături de Letonia, Georgia, Malta și Liechtenstein, care nu au înregistrat niciun deces cauzat de virus, până în prezent.

  • 184 de persoane au fost depistate pozitiv în Insulele Feroe, iar dintre acestea, 131 au fost deja declarate vindecate.
ADVERTISEMENT

Măsurile luate din ianuarie, decisive în prevenirea COVID-19

Mulți se întreabă care e secretul din spatele strtegiei de luptă a Insulelor Feroe contra coronavirus. Ei bine, se pare că succesul abordării autorităților din Insulele Feroe are la bază o serie de decizii ale lui Debes Christiansen, cercetător veterinar, șeful Laboratorului Național destinat bolilor animalelor și peștilor, din capitala Tórshavn, scrie The Guardian.

Presa britanică scrie că Christiansen a avertizat guvernul țării sale încă din luna ianuarie cu privire la necesitatea pregătirii pentru posibila răspândire a bolii care făcea ravagii în China.

ADVERTISEMENT

În toată această perioadă, laboratorul condus de Christiansen, care se baza până atunci pe testarea somonului pentru infecții virale, a fost adaptat și a achiziționat ingredientele suplimentare necesare testării oamenilor.

Totodată, pe întreg teritoriul țării s-au făcut teste în masă pentru detectarea virusului la somonii crescuți în apele din Feroe, în urma unui focar de anemie ce data din 2001. Din valoarea totală a exportului arhipelagului, 90% este reprezentat de pește și jumătate din această valoare de somon.

”A fost foarte ușor de adaptat. Singurul lucru pe care l-am schimbat au fost câteva dintre ingrediente. Activitatea noastră normală se baza pe virusuri și bacterii ale peștilor, iar în acest caz am schimbat doar cele trei componente specifice coronavirusului”, a explicat medicul veterinar, pentru englezi, transformarea cabinetului veterinar într-unul destinat oamenilor.

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Wizz Air pregăteşte zboruri către o destinaţie populară din Asia. Biletele de avion...
Wizz Air pregăteşte zboruri către o destinaţie populară din Asia. Biletele de avion ar putea costa sub 100 de euro
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase...
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase multimilionarul celebru care l-a jignit incalificabil!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
Data la care vine adeverința de recalculare a pensiei! Milioane de seniori vor...
Data la care vine adeverința de recalculare a pensiei! Milioane de seniori vor beneficia de majorări, dar nu toți
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10...
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10 metri înălțime
România se scufundă economic. Fiecare cetățean are o datorie înfricoșătoare
România se scufundă economic. Fiecare cetățean are o datorie înfricoșătoare
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Orașul din România distrus complet de Ceaușescu. Zeci de mii de locuințe au...
Orașul din România distrus complet de Ceaușescu. Zeci de mii de locuințe au fost demolate