News

Un milionar rus şi soţia sa au murit într-un accident de avion. Membrii echipajului au supravieţuit prăbuşirii

Un influent afacerist din regiunea Rostov a murit după ce avionul în care se afla s-a prăbușit la graniţa dintre Afganistan şi Tadjikistan.
22.01.2024 | 16:48
Un milionar rus si sotia sa au murit intrun accident de avion Membrii echipajului au supravietuit prabusirii
Soţii Evsiukov au murit înAfganistan, când se întorceau din Thailanda Foto: Telegram
ADVERTISEMENT

Milionarul rus Anatoli Evsiukov și soția sa, Anna, au murit duminică într-un accident de avion în Badahshan, Afganistan, a confirmat ambasada Rusiei la Kabul.

Soţia milionarului s-a îmbolnăvit în vacanţa din Thailanda

“În avion erau șase persoane. Din păcate, două au murit în timpul accidentului. Este vorba de cuplul Evsiukov. Transmit cele mai profunde condoleanțe familiei și prietenilor victimelor”, a declarat Dmitri Jirnov, ambasadorul Rusiei în Afganistan.

ADVERTISEMENT

În avion se aflau un pilot, un copilot și doi medici, care au supraviețuit accidentului. Jirnov a spus că toţi patru au fost transferați la un spital Kabul și că speră că în curând vor fi înapoi la casele lor.

Ancheta cu privire la cauzele accidentului aviatic este încă în curs. Aeronava prăbuşită este una de tip Falcon 10, care servea ca avion medical pentru transportul pacienților grav bolnavi. Se presupune că Anna Evsiukova s-a îmbolnăvit în timpul unei vacanțe în Thailanda și a trebuit să fie pusă pe un ventilator, motiv pentru care Anatoli a închiriat un avion pentru a o duce înapoi în Rusia.

ADVERTISEMENT

Fiul cuplului, Vitali (41 de ani), nu a avut voie să se îmbarce în avion deoarece în acest tip de aeronavă este loc doar pentru un singur însoțitor al pacientului. În momentul accidentului el se afla într-o cursă regulată spre Moscova, iar la aterizare a aflat tragica veste că a rămas fără ambii părinţi.

Se presupune că avionul care îi transporta pe soţii Evsiukov a aterizat în India pentru a alimenta, dar potrivit publicaţiilor ruseşti pilotul a raportat probleme cu motorul și combustibilul în timpul survolării Afganistanului.

ADVERTISEMENT

Echipajul l-a informat pe controlorul de trafic aerian despre o problemă cu combustibilul în jurul orei 19:05, sâmbătă, și a cerut să aterizeze în Tadjikistan. Un motor s-a defectat la 19:19, iar altul zece minute mai târziu, când avionul a dispărut de pe radar la 19:30, ora locală, la aproximativ 55 de kilometri de aeroportul Kulob din Tadjikistan.

Potrivit presei ruse, Anatoli Evsiukov a fost premiat de președintele rus Vladimir Putin pentru munca sa „curajoasă” în construirea economiei în regiunea Rostov, unde era guvernator.

ADVERTISEMENT

Anatoli Evsiukov s-a născut în 1958 în regiunea Celiabinsk, dar în copilărie s-a mutat cu familia în regiunea Rostov. El a făcut avere ca proprietar al mai multor pieţe din oraşul Volgodonsk, iar ulterior şi-a extins afacerile la centre comerciale.

ADVERTISEMENT