News

Un militar francez aparținând NATO s-a împușcat din greșeală, în Iași. Care este starea soldatului

Incident la Iași. Arma unui militar francez s-a descărcat, iar bărbatul a fost rănit la una dintre mâini. El a fost dus de urgență la spital. Starea lui de sănătate e una bună.
02.03.2022 | 17:33
Un militar francez apartinand NATO sa impuscat din greseala in Iasi Care este starea soldatului
Un militar francez aparținând NATO s-a împușcat din greșeală, în Iași. Care este starea soldatului. Sursa foto: colaj Fanatik / MApN
ADVERTISEMENT

Un militar francez aflat la Iași s-a împușcat singur, din greșeală, în mâna stângă, cu arma din dotare.

Un militar francez din desfășurarea de forțe NATO a fost rănit. S-a împușcat singur

Soldatul s-a rănit în timpul exercițiilor de antrenament la care lua parte, el aparținând militarilor din detașamentul care reprezintă contribuția statului francez la Forța de Răspuns a NATO.

ADVERTISEMENT

Conform șefei UPU-SMURD, dr. Diana Cimpoeşu, starea de sănătate a militarului este una stabilă.

Deocamdată, nu se știe dacă acesta va fi internat la noi în țară sau dacă va pleca cu restul colegilor săi.

„Facem investigaţii şi decide medicul lor dacă va fi internat aici, la Chirurgie Plastică sau pleacă în ţară cu restul colegilor.

ADVERTISEMENT

La aeroport a fost trimisă o ambulanţă SAJ”, a spus Diana Cimpoeşu, conform Mediafax.

Primii militari francezi au sosit luni în România

Primii militari francezi, aparținând tehnicii militare a NATO, au ajuns la noi în țară luni. De asemenea, aceștia au mai fost urmați de încă 135 de soldați, care au sosit în România pe 1 martie.

Militarii francezi de la noi din țară au mers la baza Mihail Kogălniceanu, ei fiind întâmpinați de ambasadorul Franței în România și de maior Cristian Dan, liderul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud – Est.

ADVERTISEMENT

„Încă 135 de militari francezi și mijloace tehnice, din cadrul Batalionului 27 Vânători de munte din Annecy, conduși de colonelul Vincent Minguet, au sosit marți, 1 martie, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, alăturându-se celor deja sosiți în ultimele zile în România.

Militarii au fost întâmpinați de Excelența Sa, doamna Laurence Auer, ambasadorul Republicii Franceze în România, și de comandantul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud – Est, generalul – maior Cristian Dan”, a arătat un anunț al MApN.

ADVERTISEMENT

Șeful statului-major al armatelor franceze, generalul Thierry Burkhard, a anunțat vineri că țara sa va reloca 500 de militari la noi în țară, ca răspuns al NATO la invazia rusă asupra Ucrainei.

ADVERTISEMENT
Tags: