Life

Un muncitor din Indonezia a reușit să învingă un tigru. Cum s-a luptat cu animalul

Un muncitor din Indonezia a impresionat pe toată lumea după ce s-a luptat cu un tigru și a supraviețuit atacului. Cum a reușit?
23.10.2022 | 23:06
Un muncitor din Indonezia a reusit sa invinga un tigru Cum sa luptat cu animalul
Cum a învins muncitorul tigrul. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un bărbat din Indonezia, muncitor pe plantație, a reușit să supraviețuiască unui atac al unui tigru. Povestea lui a uimit mulțimi de oameni.

Un muncitor din Indonezia s-a luptat cu un tigru. Cum a învins animalul care l-a atacat

Totul s-a întâmplat pe insula Sumatra, într-o după amiază, în timp ce individul se odihnea alături de colegii lui. S-a trezit brusc și la doi metri de el a văzut animalul feroce, potrivit scmp.com.

ADVERTISEMENT

Speriat, indonezianul a început să țipe și să-și alerteze colegii. Însă, nu a făcut prea bine, căci tigrul s-a îndreptat către el și l-a atacat.

Norocul bărbatului a fost că a apucat animalul de una una dintre labe, cu care nu a fost atacat. Din nefericire, nu i-a prins și restul membrelor și așa s-a ales cu multiple răni, fiind foarte zgâriat.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a fost transportat la spital

Deși ceilalți colegi ai muncitorului au pus tigrul pe fugă, individul a avut nevoie apoi de îngrijiri medicale. Șeful Agenției pentru Protecția Mediului din Indonezia, Genam Hasibuan, a transmis că i s-au aplicat victimei 20 de copci.

În Sumatra sunt frecvente întâlnirile oamenilor cu tigrii. O explicație ar fi faptul că habitatul natural se confruntă cu defrișările și amenajările de plantații.

ADVERTISEMENT

Date recente ale guvernului din Indonezia informează că în prezent, în mediul sălbatic mai există aproape 400 de exemplare de tigru.

Tigrul de Sumatra face parte din ultima subspecie de tigru din Indonezia și care a supraviețuit până în prezent. Tigrul de Java și cel de Bali au dispărut din 1940, 1980.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, Tigrul de Sumatra este inclus de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii, încă din 1996, pe lista animalelor pe cale de dispariție.

Și în România există problema defrișărilor. Tot mai mulți urși ies din păduri și se îndreaptă către trasee frecventate de oameni.

Lipsa hranei este un factor care aduce animalele în punctul de a-și părăsi habitatul natural. Multe dintre ele, precum tigrul sau ursul, sunt periculoase și pot ataca oameni.

ADVERTISEMENT
Tags: