News

Ursul care a ucis un cioban în vârstă de 26 de ani a fost găsit mort, în pădure

Ursul care a ucis un cioban în vârstă de 26 de ani a fost găsit mort de vânători.
03.08.2021 | 15:48
Ursul care a ucis un cioban in varsta de 26 de ani a fost gasit mort in padure
Ursul care a atacat doi oameni a fost găsit. Sursa foto: colaj Fanatik / Monitorul de Dorna, Pixabay
ADVERTISEMENT

Ursul care a ucis un tânăr în vârstă de 26 de ani la limita dintre județele Suceava și Harghita a fost găsit.

Ursul ucigaș a fost găsit. Ce au găsit vânătorii în apropierea cadavrului

Vânătorii au plecat pe urmele acestuia pentru a-l împușca, având în vedere ce a făcut acesta, dar ursul a fost găsit deja mort, iar semnalmentele lui erau în concordanță cu celui căutat de specialiști.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, zona în care a fost descoperit cadavrul animalului corespunde arealului în care ursul respectiv acționa și unde el l-a ucis pe tânărul în vârstă de 26 de ani și a rănit foarte grav un bărbat în vârstă de 45 de ani.

Moartea acestui urs a ridicat mai multe semne de întrebare, pentru că acesta era căutat pentru a fi ucis, dar el a fost găsit deja mort, iar lângă el se aflau o șapcă și o pălărie, conform Monitorului de Dorna.

ADVERTISEMENT

Ceea ce se știe cu siguranță este că animalul nu a fost împușcat. Totuși, autoritățile iau în considerare posibilitatea ca ursul să fi fost rănit de bărbatul pe care l-a ucis.

Cadavrul animalului a fost ridicat de la fața locului, iar zona a fost investigată. Cazul a fost preluat de Poliția din Harghita, iar animalul urmează să fie analizat, pentru a se stabili care au fost cauzele exacte ale morții sale.

ADVERTISEMENT

Ursul a atacat doi oameni. Un cioban a fost sfâșiat în pădure

Tragedia provocată de acest urs a avut loc pe data de 23 iulie la stâna de la Poiana Boilor, când un urs a prins o vacă și a tras-o în pădure.

Atunci doi ciobani au mers după el pentru a putea justifica faptul că acel animal a dispărut, fiind luat de urs și voiau să-i facă poză.

ADVERTISEMENT

Supraviețuitorul în vârstă de 45 de ani, pe nume Toader Dima, a spus că voiau să fotografieze vaca pentru dosarul de despăgubire, dar nu s-au așteptat niciodată să fie ei înșiși cei atacați.

Toader Dima fost mușcat de urs de mâini, torace, față și de gât. Cel de-al doilea cioban a fugit din calea ursului, iar acesta a plecat după el și a fost sfâșiat în pădure.

Mihai Cadar a fost găsit mort a doua zi, la aproximativ 300 de metri de locul în care ursul i-a atacat.

Autoritățile locale din Harghita au elaborat documentația necesară pentru acordul de ucidere a acestui animal, dar iată că el a fost găsit deja mort.

ADVERTISEMENT