News

Un nou azil al groazei descoperit în Voluntari. Zeci de oameni, forțați să stea în sere

În cursul acestei săptămâni, un nou azil al groazei a fost descoperit în Voluntari. Zeci de oameni erau forțați să stea în sere.
28.07.2023 | 11:25
Un nou azil al groazei descoperit in Voluntari Zeci de oameni fortati sa stea in sere
Încă un azil al groazei descoperit și închis în Voluntari. Zeci de beneficiari, ținuți în sere. Sursa foto: captură Digi24
ADVERTISEMENT

Încă un azil al groazei, asemănător celor descoperite în urmă cu câteva săptămâni, a fost depistat în Voluntari. Aici, zeci de beneficiari erau obligați să stea în condiții inumane.

Încă un azil al groazei descoperit și închis în Voluntari. Zeci de beneficiari, ținuți în sere

La începutul lunii iulie, circa 100 de persoane în vârstă au fost salvate de polițiști şi procurori ai DIICOT, după efectuarea unor percheziții la trei azile din Voluntari. Aici, bătrânii, majoritatea cu dizabilităţi, erau bătuţi, înfometaţi şi puşi la muncă forţată.

ADVERTISEMENT

Între timp, în mai multe zone din țară, dar și în apropiere de Capitală, au mai fost descoperite cazuri similare. În Voluntari, joi seara, a fost depistat un nou cămin. Aici, beneficiarii erau ținuți în sere, în ciuda temperaturilor caniculare din ultimele zile.

Locația depistată pe raza județului Ilfov ar fi Căminul Sfântul Andrei din Voluntari. Se pare că centrul funcționa fără licență, informează Antena 3. Aici, autoritățile au găsit 26 de beneficiari. Erau plasați în serele din curtea imobilului.

ADVERTISEMENT

Oamenii au fost ridicați și transportați la spital pentru îngrijiri medicale. În urma neregulilor grave depistate, acest azil din Voluntari a fost închis. Patronii au primit o amendă de 10.000 de lei.

Azil al groazei descoperit și în Mureș

Aproape concomitent cu azilul din Ilfov, un caz similar a fost raportat și în zona de centru a țării. Joi seara, mai multe persoane au fost găsite în subsolul unei clădiri din județul Mureș. Cei care au făcut descoperirea și au făcut public cazul sunt reprezentanții Centrului pentru Resurse Juridice.

ADVERTISEMENT

Un număr total de șapte persoane au fost găsite în subsolul unui imobil din Bărdeşti, în condiţii improprii, în urma unui apel la 112, a informat, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş.

“Astăzi (n.r. joi), poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Râciu au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că, la subsolul unui imobil, din Bărdeşti, mai multe persoane sunt ţinute în condiţii improprii.

ADVERTISEMENT

La faţa locului s-au deplasat, de îndată, poliţiştii, care au constatat că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre şapte adulţi. A fost solicitată o ambulanţă, aceştia fiind transportaţi la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate”, a precizat IPJ Mureş.

ADVERTISEMENT
Tags: