News

Mai mulți vârstnici, închiși într-un subsol și agresați. Un nou azil al groazei a fost descoperit în județul Mureș

Bătrânii erau ținuți în condiții inumane. Premierul Marcel Ciolacu cere ca persoanele responsabile să fie trase la răspundere.
27.07.2023 | 21:52
Mai multi varstnici inchisi intrun subsol si agresati Un nou azil al groazei a fost descoperit in judetul Mures
Mai mulți vârstnici, închiși într-un subsol și agresați. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Mai mulți vârstnici, închiși într-un subsol și agresați. O nouă descoperire a fost făcută, în cursul zilei de joi, într-un azil din județul Mureș. Oamenii legii au fost sesizați cu privire la faptul că mai mulți bătrâni erau ținuți în condiții inumane.

Mai mulți vârstnici, închiși într-un subsol și agresați

Mai exact, este vorba despre șapte persoane vârstnice care erau ținute în subsolul azilului din satul Bărdești, comuna Sântana de Mureș din județul Mureș. Ajunși la locul solicitării, polițiștii au constatat că bătrânii aveau nevoie de ajutor. Astfel, a fost chemat și un echipaj medical.

ADVERTISEMENT

„Astăzi, politiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Râciu au fost sesizaţi, prin apel 112, cu privire la faptul că, la subsolul unui imobil, din Bărdeşti, mai multe persoane sunt ţinute în condiţii improprii”, au informat, joi seară, reprezentanții IPJ Mureş.

Victimele au fost transportate la spital, pentru a primi îngrijiri medicale. Totodată, oamenii legii au anunțat și reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Mureş şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Mureş.

ADVERTISEMENT

Simona Bucura Oprescu: „Situaţia de la Mureş este intolerabilă!”

Premierul Marcel Ciolacu a avut o reacție, în urma ororilor descoperite la Mureș. Șeful Executivului a precizat că bătrânii ținuți în azil erau bătuți. El își dorește ca persoanele responsabile să fie trase la răspundere.

„Ca urmare a informaţiilor primite de la Centrul de Resurse Juridice, am dispus de urgenţă intervenţia instituţiilor statului în cazul unor abuzuri şi violenţe inadmisibile comise împotriva unor beneficiari din Centrul de îngrijire şi asistenţă Căsuţa Lu’Min, din judeţul Mureş.

ADVERTISEMENT

Conform informaţiilor primite, victimele erau ţinute închise şi supuse unor acte de violenţă, necesitând de urgenţă intervenţii medicale”, a scris premierul Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Totodată, ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a cerut ca ANPIS să desfășoare verificările necesare în acest caz. Ministrul a adăugat faptul că Autoritatea Națională pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi (ANPDPD) trebuie să retragă licența centrului.

ADVERTISEMENT

„Situaţia de la Mureş este intolerabilă! Aşa cum a cerut şi premierul Marcel Ciolacu, vinovaţii trebuie să răspundă! Solicit urgent Agenţiei Naţionale de Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS) să înceapă procedura de cercetare disciplinară împotriva responsabililor de această situaţie revoltătoare”, a adăugat Simona Bucura Oprescu, potrivit News.ro.

ADVERTISEMENT