News

Un nou caz de abuz în spitale. Pacient legat de pat, la Brăila. Infirmieră: “Să vă ducă la nebuni! Am copii acasă, nu mă bagi tu pe mine în pământ”

Un pacient a fost legat de pat la Spitalul Judeţean Brăila, în timp ce o infirmieră spune că ar trebui să fie dus „la nebuni”
28.02.2024 | 14:45
Un nou caz de abuz in spitale Pacient legat de pat la Braila Infirmiera Sa va duca la nebuni Am copii acasa nu ma bagi tu pe mine in pamant
Pacient legat de pat, la Spitalul din Brăila. colaj Fanatik/ Foto captură video
ADVERTISEMENT

Un pacient a fost legat de pat la Spitalul Judeţean Brăila, în timp ce o infirmieră îl umilește și spune că ar trebui să fie dus „la nebuni”. Reprezentanții insituției medicale anunță că a fost deschisă o anchetă internă.

Pacient legat de pat, la Spitalul Județean Brăila. A fost deschisă o anchetă

Pe fir au intrat și polițiștii, care desfășoară cercetări pentru purtare abuzivă. Cazul vine la aproximativ o lună după ce o altă situație revoltătore a ieșit la iveală, la Spitalul Bârlad, din județul Vaslui.

ADVERTISEMENT

De această dată, un paznic a fost filmat, duminică, în timp ce leagă de pat un pacient. Între timp, o infirmieră de la Unitatea de Primiri Urgenţe din Brăila se aude cum spune că ea are copii acasă și nu trebuie ca pacienții „să o bage în pământ”.

Mai mult, femeia spune că bărbatul ar trebui dus „la nebuni”, nu la Unitatea de Primiri Urgențe. Totul se întâmplă în timp ce omul pare că stă liniștit, fără să protesteze, chiar dacă este supus unui tratament de nedescris.

ADVERTISEMENT

„Am copii acasă, nu stau să mă bagi tu pe mine în pământ. Să vă ducă la nebuni, domnule! Dar ce, e psihiatrie aicea?”, spune infirmiera, în timp ce pacientul este legat de pat.

Cei doi angajați, cercetați pentru purtare abuzivă

Imaginile revoltătoare au apărut în mediul online, iar polițiștii din Brăila s-au sesizat din oficiu. Oamenii legii desfășoară cercetări, cei doi angajați fiind bănuiți de săvârșirea faptei de purtare abuzivă.

ADVERTISEMENT

Totodată, conducerea spitalului face o anchetă internă, potrivit debrăila.ro. „Voi cere anchetă fără doar şi poate. O să discut cu medicul-şef UPU şi o să cer anchetă. E personal UPU, anchetă o face UPU, nu Spitalul Judeţean. E regretabil aşa ceva şi de neacceptat”, a declarat managerul Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă din Brăila, arată sursa citată.

Un caz similar a avut loc, la începutul acestui an, la Spitalul Bârlad. O infirmieră și un brancardier au fost filmați când bruscau un bătrân ajuns la urgențe. Bărbatul a fost umilit și tratat inuman.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții unității medicale din Bârlad anunțau, în ianuarie, că cei doi angajați vor fi cercetați disciplinar. Ulterior, conducerea spitalului a decis să îi concedieze pe brancardier și infirmieră.

ADVERTISEMENT