News

Un nou centru de testare pentru românii care vor să plece în Grecia. Rezultatele furnizate în 24 de ore

14.07.2020 | 18:57
Un nou centru de testare pentru romanii care vor sa plece in Grecia Rezultatele furnizate in 24 de ore
ADVERTISEMENT

Un centru de testare pentru coronavirus va fi deschis de joi la Institutul ”Marius Nasta”, unde se vor putea testa românii care vor să-și petreacă vacanța în Grecia. Rezultatele testării vor putea fi aflate în aceeași zi în care se face testarea, informează Digi24.

Testarea se va face pe bază de programare. În noul centru de testare se pot face peste 90 de teste pe zi, dintre care 30 vor fi rezervate românilor care vor să călătorească peste hotare.

ADVERTISEMENT

Un test făcut la centrul deschis la Institutul ”Marius Nasta” va costa 300 de lei.

Rezultatele testării vor fi comunicate în aceeași zi

Se va face cu programare telefonică, testele se fac în fiecare dimineață, de luni până joi, între 7.30 și 11.00, urmează ca probele să fie prelucrate și în jurul orei 13:00 să introducem pe placă. Rezultatele finale apar în jurul orei 16.00-16.30”, a declarat biologul Oana Popescu, coordonatorul centrului  de testare.

Persoanele testate vor afla rezultatul în  jurul orei 18.00, după ce vor fi comunicat și Direcției de Sănătate Publică. ”Dacă rezultate sunt pozitive vom anunța DSP și călătoria se anulează, nu avem ce face”, a precizat Oana Popescu.

ADVERTISEMENT

În cazul în care cererea pentru teste va fi mare, există posibilitatea extinderii capacității de testare.

Ministerul Sănătății a publicat în weekend lista completă a centrelor medicale unde se pot testa românii care vor să călătorească în Grecia. Din 15 iulie, pentru accesul pe teritoriul Greciei este nevoie de un test cu rezultat negativ la coronavirus, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea sosirii la granița greco-bulgară.

ADVERTISEMENT

În sprijinul cetăţenilor care doresc să călătorească în Grecia şi care, începând cu 15 iulie, trebuie să prezinte un test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, Ministerul Sănătăţii a făcut publică pe pagina de web, www.ms.ro, lista centrelor de testare, adresele şi numerele de telefon ale acestora”, se arată într-un comunicat al Ministerului  Sănătății.

În România sunt funcționale 113 centre de testare, iar lista lor poate fi accesată AICI. Lista cuprinde adresele centrelor, cât și numerele de telefon.

ADVERTISEMENT