Sport

WTA Eastbourne 2023. Ana Bogdan, eliminată de Caroline Garcia în optimi

Ana Bogdan joacă împotriva lui Caroline Garcia pentru un loc în sferturile turneului WTA de la Eastbourne 2023. Când va avea loc duelul.
28.06.2023 | 21:56
WTA Eastbourne 2023 Ana Bogdan eliminata de Caroline Garcia in optimi
Ana Bogdan o înfruntă pe Caroline Garcia în optimile turneului WTA de la Eastbourne. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT
28-06-2023
14:38

Ana Bogdan - Caroline Garcia 3-6, 4-6

Vezi toate fazele video aici. 

3-6, 4-6: Caroline Garcia s-a impus în minimum de seturi după o oră și 27 de minute de joc. Sportiva din Hexagon a materializat prima minge de meci, reușind să câștige game-ul la zero. 

3-6, 3-4: Caroline Garcia a câștigat lejer pe propriul serviciu, în timp ce românca a avut ceva dificultăți. Ana Bogdan a avut nevoie de patru mingi pentru a închide game-ul la serviciu.

3-6, 2-3: Atât Ana Bogda, cât și Caroline Garcia și-au făcut serviciul. Franțuzoaica rămâne în față cu break. 

3-6, 1-2: Caroline Garcia a început în forță setul secund. Ana Bogdan punctează pe tabelă, dar jucătoarea din Hexagon conduce cu break. 

3-6, 0-0: Caroline Garcia a fost prima care a făcut break-ul în setul inaugural. Franțuzoaica a câștigat primul set după 40 de minute. 

2-3: Se merge cu serviciul în primul set. Ana Bogdan va servi pentru a egala pe tabelă. 

1-2: Caroline Garcia câștigă un game extrem de echilibrat. Ana Bogdan a avut mingi de break pe care nu le-a fructificat. 

0-1: Caroline Garcia câștigă fără probleme primul game al meciului.

0-0: Partida a început! Caroline Garcia va servi prima. 


Ana Bogdan (61 WTA) și Caroline Garcia (5 WTA) se înfruntă în optimile turneului WTA de la Eastbourne. Va fi cea de-a patra confruntare directă între cele două sportive. 

Ultima oară, Ana Bogdan a întâlnit-o pe jucătoarea din Franța la WTA Roma 2023. Franțuzoaica a câștigat după un meci de trei seturi. Partida de la Eastbourne va începe nu înainte de ora 20:00, ora României. 

Confruntarea dintre Ana Bogdan și Caroline Garcia este programată ultima pe terenul central. Sportiva din Hexagon este a doua favorită la câștigarea trofeului. În sferturi așteaptă deja Daria Kasatkina. 

26-06-2023
12:22

Sorana Cîrstea - Ana Bogdan 3-6, 6-2, 3-6

Vezi toate fazele video importante aici. 

3-6, 3-2, 3-6: Ana Bogdan și-a lua revanșa în fața Soranei Cîrstea. Jucătoarea de pe locul 61 WTA s-a impus după o oră și 51 de minute de joc. 

3-6, 3-2, 1-4: Ana Bogdan a câștigat două game-uri consecutive și a luat o opțiune serioasă pentru câștigarea meciului.

3-6, 3-2, 1-2: Ana Bogdan are avantaj la prima pauză de scaun a setului decisiv. Sorana Cîrstea va servi pentru a restabili egalitatea. 

3-6, 3-2, 0-0: Sorana Cîrstea a dominat autoritar setul secund. Calificarea în turul 2 se va decide după trei seturi. 

3-6, 3-2: Sorana Cîrstea menține avantajul de un break.

3-6, 2-1: Sorana Cîrstea începe mai bine setul secund. Sportiva din Târgoviște conduce cu break.

3-6, 0-0: Ana Bogdan și-a ridicat nivelul de joc și a legat două game-uri consecutive. Primul set merge în contul jucătoarei născute la Sinaia. 

3-4: Sorana Cîrstea recuperează din handicap. Ana Bogdan se află în avantaj cu un break. 

1-4: Ana Bogdan câștigă următoarele două game-uri și se distanțează în primul set. 

1-2: Ana Bogdan și-a consolidat break-ul. Sorana Cîrstea a bifat primul game al partidei. 

0-1: Sorana Cîrstea a cedat pe propriul serviciu. Ana Bogdan a început partida cu dreptul. 


Sorana Cîrstea și Ana Bogdan se întâlnesc din nou în primul tur al unei competiții pe iarbă, la doar șase zile distanță de la precedenta confruntare care a avut loc în runda inaugurală la Birmingham. 

Cele două jucătoare din România, prezente pe tabloul principal la Wimbledon, se înfruntă în manșa inaugurală la WTA Eastbourne. Ana Bogdan o conduce pe Sorana Cîrstea cu 2-1 la meciurile directe, însă „Sori” s-a impus în urmă cu mai puțin de o săptămână la WTA Birmingham. 

26-06-2023
12:18

Jaqueline Cristian, eliminată în primul tur la WTA Bad Homburg

Jaqueline Cristian (133 WTA) a pierdut rapid în primul tur al competiției WTA pe iarbă de la Bad Homburg, Germania. Sportiva din România a cedat în doar 57 de minute în fața Varvarei Gracheva (43 WTA), scor 2-6, 1-6. 

Născută în Rusia, Varvara Gracheva va juca începând de la meciul cu Jaqueline Cristian sub steagul Franței, țara de adopție a jucătoarei în vârstă de 22 de ani. 

A fost prima întâlnire directă între cele două sportive. Jaqueline Cristian, care se află pe tabloul principal la Wimbledon, a cedat rapid la serviciu în primul set. La fel s-a întâmplat și în setul secund, când românca a pierdut de două ori la serviciu. 

În urmă cu o săptămână, Cîrstea s-a impus în primul tur al turneului de iarbă de la Birmingham, scor 6-4, 2-6, 6-3, într-o întâlnire aprig disputată și care a durat puțin peste două ore.

Sorana Cîrstea și Ana Bogdan, adversare și la Eastbourne

Și cum un ghinion nu vine niciodată singur, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan vor fi din nou adversare. Sorții au decis ca ele să se întâlnească în runda inaugurală a turneului de la Eastbourne, dotat cu premii în valoare de 780.637 de dolari.

ADVERTISEMENT

Cîrstea, locul 36 WTA, este favorită și de această dată, mai ales că Bogdan, poziția 61 în clasamentul mondial, a avut nevoie să treacă de două tururi de calificare pentru a ajunge pe tabloul principal.

După ce a câștigat în două seturi cu Panna Udvardy din Ungaria, scor 6-4, 6-4, Ana Bogdan a dat peste principala favorită a calificărilor, croata Petra Martic, pe care a învins-o după un meci epuizant, scor 5-7, 6-4, 6-4, de peste două ore și jumătate.

ADVERTISEMENT

Partida dintre Sorana Cîrstea și Ana Bogdan se va desfășura luni, 26 iunie, pe terenul 4 de la Eastbourne, nu înainte de ora 15:00. Cine va merge mai departe va juca în turul 2 cu învingătoarea partidei dintre Madison Brengle din SUA și Caroline Garcia din Franța, cap de serie numărul 2.

Cristian, misiune dificilă la Bad Homburg

Aflată pe locul 133 în ierarhia mondială, Jaqueline Cristian joacă în această săptămână în turneul de iarbă de la Bad Homburg (Germania), dotat cu premii în valoare totală de 259.303 dolari.

ADVERTISEMENT

Românca o întâlnește în runda inaugurală pe rusoaica Varvara Gracheva, a opta favorită a competiției. Dacă va merge mai departe, Cristian va juca împotriva italiencei Sara Errani, care a trecut de belgianca Maryna Zanevska, scor 6-2, 6-3.

Jaqueline Cristian s-a înscris și în proba de dublu de la Bad Homburg, acolo unde va face pereche cu Anna Bondar din Ungaria. Cele două vor întâlni în primul tur cuplul Tereza Mihalikova/Makoto Ninoyama (Slovacia/Japonia), cap de serie numărul 3.

ADVERTISEMENT

Tot în proba de dublu a turneului din Germania joacă și Monica Niculescu. Ea și partenera sa, japoneza Eri Hozumi, au învins în runda inaugurală perechea Natalia Dzalamidze/Sabrina Santamaria (Georgia/SUA), scor 7-5, 6-4. În sferturi vor întâlni învingătoarele partidei dintre rusoaicele Anna Blinkova/Varavra Gracheva și cuplul Yana Sizikova/Kimberley Zimmermann (Rusia/Belgia), cap de serie numărul 2.

ADVERTISEMENT